Dotykačka otevřela první showroom na Andělu

Praha 26. listopadu 2015 – Dotykačka, nejpoužívanější pokladní systém pro platformu Android v ČR, otevřela na pražském Andělu svůj první showroom. Řešení vyvinuté na platformě Android představuje plnohodnotnou náhradu složitých a drahých počítačových pokladních systémů. Navíc je již nyní připraveno na elektronickou evidenci tržeb (e-tržby), kterou bude stát pravděpodobně zavádět od srpna příštího roku. Zákazníci si mohou v nově otevřeném showroomu za asistence odborného personálu sami vyzkoušet, jak pokladní systém může výrazně zjednodušit a zefektivnit jejich podnikání. (TZ)

Společnost Dotykačka vznikla jako start-up v srpnu 2014. Podnikatelům poskytuje komplexní pokladní řešení pro přehled o tržbách, aktivitách zaměstnanců, stavu skladových zásob a dalších administrativních procesech. K dnešnímu dni zaznamenala již přes 20 tisíc stažení na Google Play.

„Dotykačka je určena všem živnostníkům, malým a středním podnikům, kteří obsluhují koncového zákazníka. Její koncepce je od počátku postavena tak, aby ji mohly využívat nejen velkoobchody, maloobchody a provozovatelé restaurací, ale i běžní řemeslníci či poskytovatelé nejrůznějších služeb, jako třeba kadeřnice,“ přibližuje aplikaci Petr Menclík, ředitel společnosti Dotykačka.

„Díky tomu, že aplikace funguje na platformě Android, jsme dokázali podnikatelům nabídnout moderní a zároveň cenově dostupné řešení. Největší výhodu zvolené platformy však vidíme v potenciálu budoucího rozvoje a možnosti nabídnout zákazníkům nové funkce pomocí integrace s jinými systémy. Naši zákazníci mají bezplatně k dispozici nové aktualizace, a tím pádem okamžitý přístup ke všem novým funkcím. Navíc jim vždy rádi pomůžeme v rámci naší technické podpory či školení,“ pokračuje Menclík.

Dotykačka nabízí podnikatelům své řešení v několika cenově zvýhodněných sadách, nejlevnější z nich lze pořídit od 4 990 korun bez DPH. Zahrnuje 8palcovou dotykovou pokladnu s již nainstalovaným softwarem a bezdrátovou mobilní tiskárnu na účtenky. Díky bezdrátové tiskárně, kompatibilitě se čtečkami čárových kódů a akceptaci zákaznických či slevových karet lze systém používat jako klasickou pokladnu v obchodech či provozovnách různých služeb – provozovatelé restaurací a kaváren ocení například mapu stolů, kterou systém také obsahuje.

„Pokladních systémů je na trhu celá řada, já ale věřím, že si vybudujeme silnou tržní pozici. Dotykačka je totiž moderní a cenově dostupné řešení, šité na míru českým podnikatelům, kteří mají specifické požadavky na rozsah funkcí, kvalitu, jednoduchost a bezpečnost pokladního systému, samozřejmě i dostupnost technické podpory. Naše řešení jim umožňuje ‚podnikat s přehledem‘, tedy jednoduše a s přehledem o tržbách, zboží i zaměstnancích. Chceme být lídrem na trhu pokladních řešení pro malé a středně velké podniky. Bude-li v ČR uzákoněna elektronická evidence tržeb, máme pro podnikatele již nyní solidní a dostupné řešení, jak tuto povinnost splnit,“ dodává Menclík.