Sophos přebírá společnost SurfRight, díky které upevní a urychlí posilování své vůdčí pozice v oblasti nové generace ochrany koncových bodů

Praha – 17. prosince 2015 – Společnost Sophos, celosvětový lídr v oblasti ochrany sítí a koncových bodů, oznámila akvizici firmy SurfRight – inovátora zaměřeného na detekci a řešení hrozeb souvisejících s koncovými body a na prevenci proti pokročilým hrozbám. (TZ)

Společnost SurfRight se sídlem v nizozemském Hengelu vyvinula portfolio technologií, které umožňují předcházet, detekovat a řešit specializované hrozby i útoky využívající dosud nezveřejněných zranitelností (tzv. zero-day útoky). Technologie značky SurfRight k tomu využívají mechanismy narušení vektorů malware i přetrvávajících pokročilých hrozeb (APT). Součástí tohoto portfolia je i technologie, která proti zranitelnostem bojuje v reálném čase pomocí odhalování a předcházení manipulacím s operačním pamětí a dokáže tak zabránit zneužitím vedoucím k prvotnímu spuštění malware. Všeobecná prevence vůči zranitelnostem již v počáteční fázi útoku je klíčovým vylepšením bezpečnostních mechanismů a může zmařit aktivity škodlivého kódu na úrovni procesoru a paměti.

Společnost Sophos zahájí práce na integraci technologií značky SurfRight do svých řešení pro ochranu koncových bodů okamžitě a po dokončení integrace je zpřístupní prostřednictvím své celosvětové sítě více než 15 000 partnerů. Technologie SurfRight zvýší efektivitu synchronizované ochrany, tedy bezpečnostní strategie Sophos využívající více prvků, jako je ochrana sítí a koncových bodů, a to včetně aktivní a neustálé komunikace mezi každým z nich.  Tento inovativní přístup umožňuje rychlejší odhalování hrozeb a významné snížení času i zdrojů nutných k prozkoumání a vyřešení bezpečnostních incidentů.

„SurfRight je rostoucí a ziskovou firmou se zavedenou základnou zákazníků a s portfoliem, které se může pochlubit osvědčenou bezpečnostní funkcionalitu,“ říká Kris Hagerman, generální ředitel společnosti Sophos. „Tým této společnosti vyvinul výkonné a inovativní technologie ochrany koncových bodů nové generace, které nabízí pokročilou ochranu více různorodých prvků, a to včetně prostředků pro zmírnění dopadů incidentů. Současně jde přitom o technologie, které jsou velmi snadno použitelné.“

“Akvizice ze strany společnosti Sophos pro nás znamená příležitost být součástí rychle rostoucího lídra v oboru bezpečnosti, který disponuje špičkovými partnerskými a vývojovými týmy. Můžeme tak technologie SurfRight zpřístupnit mnohem rychleji IT organizacím všech velikostí,“ dodává Mark Loman, generální ředitel společnosti SurfRight.

Spojte se se společností Sophos

O společnosti Sophos

Již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí se spoléhá na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat. Společnost Sophos nabízí jednoduše implementovatelné, spravovatelné a použitelné služby síťové bezpečnosti, zabezpečení koncových bodů, webových prezentací, elektronické pošty i mobilních zařízení. To vše za podpory globální sítě pro zkoumání hrozeb SophosLabs. Společnost Sophos sídlí v britském Oxfordu. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.