Uber a Potravinová banka Praha pořádají sbírku Daruj jídlo

V Praze, 5. ledna – Již podruhé se Uber spojil s Potravinovou bankou Praha, aby společně pomohli těm, kteří o svátcích i po celý rok nemají takové štěstí. Uber s Potravinovou bankou Praha pořádají již druhou sbírku potravin s názvem Daruj jídlo. Ve čtvrtek 7. ledna si tak zájemci budou moci prostřednictvím aplikace Uber zdarma objednat speciální vůz, který odveze darované jídlo do Potravinové banky Praha, která jej dále redistribuuje do dalších neziskových a komunitních organizací. (TZ)

“Je spousta lidí, kteří by darovali potraviny, ale neví jak nebo kam je odnést. V potravinové bance přijmeme zejména vejce, sýry a mléčně výrobky, které nám teď nejvíc schází. Díky sbírce Daruj jídlo a díky Uberu bude mít ve čtvrtek každý příležitost nechat své dary odvézt přímo k nám a z toho mám radost,” říká Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky Praha.

„Jsme moc rádi, že můžeme potravinovou sbírku opět zopakovat společně s Potravinovou bankou Praha. Minulý rok se nám podařilo mezi uživateli vybrat na 600 kg potravin. Navíc tento rok je to naše první regionální akce – Daruj jídlo proběhne ve stejný den v Bratislavě ve spolupráci s Potravinovou bankou Slovensko a v Budapešti s Caritas Hungaricas,“ dodává Barbora Polachová, Marketing Manager pražského Uberu.

Jak to funguje?

  1. Ve čtvrtek mezi 13 – 20 hodinou otevřete aplikaci Uber.
  2. Zvolte možnost Daruj jídlo.
  3. Do pár minut přijede Uber a vyzvedne vaše dary zcela zdarma a doveze je na místo sbírky.

Do akce se mohou zapojit jak jednotlivci, tak firmy. Firmy také mohou kontaktovat Uber na emailu supportprague@uber.com a ten jim doručí speciální krabici pro sběr jídla přímo do kanceláře.

Co darovat?

  • konzervy všeho druhu (paštiky, rybí a masové konzervy apod.)
  • polévky všeho druhu (sáčkové, čínské, do hrnečku atd.)
  • cukr, čaje, káva
  • luštěniny
  • těstoviny, rýže
  • olej
  • sirupy, džemy, kompoty
  • krupička, piškoty
  • cereálie
  • nápoje v obalech tetrapak (mléko, džusy)
  • čistící a hygienické potřeby (mýdla, saponáty, toaletní papíry, dětské pleny)

O společnosti Uber

Technologická společnost Uber spojuje uživatele aplikace s řidiči, kteří v reálném čase používají platformu Uber a s její pomocí zajišťují společné využívání vlastních vozů se zájemci o sdílení jízd. Platforma Uber v současné době nabízí alternativní způsob dopravy ve více než 360 městech v 67 zemích světa, kde pomáhá lidem rozvíjet možnosti pohybu po městě.  V Praze Uber funguje od roku 2014. Více informací o společnosti naleznete na uber.com nebo na blogu.

O Potravinové bance Praha

Potravinová banka v Praze byla založena v roce 2009 a je součástí České federace potravinových bank. Získává potraviny od dárců a potom je přerozděluje. Pražská potravinová banka má k dnešnímu datu 97 odběratelských organizací, což je cca 11 000 klientů.Mezi nimi jsou zařízení pro děti bez rodičů, pro osoby v krizi, pro mládež s hendikepem, pro matky s dětmi, pro osoby bez domova a další skupiny obyvatel ohrožené sociálním vyloučením. Více informací naleznete na webových stránkách zde.