Basa tvrdí muziku – nova řada produktů EXTRA BASSTM Audio od Sony

Sony představuje novou řadu audio produktů pro ty, kteří nikdy nemají dost basů (TZ)

 

  • GTK-XB7 – super výkonný ‚one-box‘ audio systém se světelnými efekty, které navodí klubovou atmosféru
  • SRS-XB3 – stylový, vodotěsný a přenosný bezdrátový reproduktor s přibližně 24hodinovou výdrží baterie
  • SRS-XB2 – kompaktní a vodotěsný bezdrátový reproduktor, který se vejde do dlaně a nabízí přibližně 12 hodin poslechu na jedno nabití
  • MDR-XB650BT- Lehká bezdrátová sluchátka s konstrukcí, která zvýrazňuje basy a přibližně 30 hodinami poslechu na jedno nabití

Společnost Sony dnes oznámila nové přírůstky do své řady audio produktů. Společným rysem je jejich schopnost reprodukovat mohutné basy. Díky nové řadě sluchátek s technologií EXTRA BASS, které si lze vzít na cesty, a reproduktorům, schopným vytvořit i v domácím prostředí klubovou atmosféru, si mohou milovníci taneční hudby naplno užít intenzívních a hlubokých basových tónů – kdekoliv.

GTK-XB7

Jedna skříň, boombastické basy. Úžasný zvuk, neuvěřitelný výkon a obrovský záběr v basových frekvencích ze dvou velkých 16cm wooferů – s XB7 se může váš domov každý večer proměnit v luxusní klub.

Unikátní technologie EXTRA BASS od Sony využívá technologie DSP, která inteligentně zpracovává frekvence signálu tak, aby byl zvuk ještě lepší. Hudba zní – i pocitově – výrazněji, s údernými a hlubokými basy, které jsou charakteristické pro současnou elektronickou taneční hudbu.

Vzrušující trojsměrné barevné světelné efekty – liniová světla, blýskající stroboskopy a reproduktorová světla – pulzují v rytmu hudby, takže máte i ve svém pokoji pocit, že jste na festivalu.

Rozehrajte vše podle svých představ: nastavení Multi Layout vás nechá položit XB7 vertikálně na bok, takže si můžete užívat senzačního stereo zvuku v obou polohách. Další praktickou funkcí je Speaker Add, která vám umožní připojit druhý XB7 systém přes Bluetooth – okamžitě budete mít k dispozici dvakrát větší sílu zvuku.

Úžasný zvuk, žádné kabely: na jeden dotek spustíte streaming svých oblíbených skladeb a playlistů přes Bluetooth – stačí zařízení jedním dotekem propojit s vaším chytrým telefonem či tabletem s podporou NFC. A pokud se chcete sami stát součástí zábavy, můžete přidat zábavné efekty ve stylu slavných DJs, které lze ovládat v aplikaci Sony SongPal ve vašem mobilním telefonu. Svůj telefon či tablet můžete také nabíjet přes USB, a to i tehdy, když přehráváte hudbu. Nechybí ani audio vstup pro připojení MP3 přehrávače nebo téměř jakéhokoliv jiného hudebního zdroje.

SRS-XB3 / SRS-XB2

Překvapte své přátele – bez ohledu na to, kde právě jste – bezdrátovými přenosnými reproduktory SRS-XB3 a SRS-XB2 se samostatně ovládanou funkcí EXTRA BASS, která rozpumpuje váš večírek.

Uvnitř XB3 se nachází celá řada špičkových technologií, které dohromady dodávají basům mohutnost a průraznost – zejména vezmeme-li v potaz malé rozměry reproduktoru. Mezi ně patří nová konstrukce 48mm reproduktoru s širokým rozsahem, unikátní technologie DSP od Sony, která dynamicky přizpůsobuje kompresi tak, aby zajistila nejlepší možné přehrání skladby, velkokapacitní baterie pro stabilní a vysoký příkon a dva pasivní zářiče, které ještě vylepšují dojem z basových frekvencí.

Reproduktor váží pouhých 930 g, takže je dostatečně kompaktní, abyste ho mohli nosit všude sebou, a zároveň má dostatečně velkou baterii. Ta nabízí 24 hodin nepřetržitého bezdrátového provozu, takže váš večírek může probíhat od soumraku do úsvitu.

Zvuk menšího modelu SRS-XB2 je vzhledem k jeho velikosti neuvěřitelný – výkonný reproduktor více než kompenzuje kapesní rozměry a váhu pouhých 480 g. Jeho extra silné magnety generují čistý basový zvuk a lehká membrána zlepšuje čistotu podání zvuku. XB2 také disponuje technologií zpracování signálu DSP od Sony a pasivním zářičem. Obojí podporuje šíření zvuku v kvalitním podání a příjemným basovým zvýrazněním.

Čtyři hodiny nabíjení baterie stačí na přibližně 12 hodin nepřetržitého bezdrátového poslechu, takže se nemusíte bát, že hudba přestane nečekaně hrát.

Oba bezdrátové reproduktory se dají používat v několika režimech. Model XB3 je v podstatě chameleón, jehož přednosti nejvíce vyniknou právě na večírku. Podle toho, kolik máte místa nebo jaký je váš styl, ho můžete používat v horizontální nebo vertikální poloze. Oba modely, XB2 i XB3, vám díky funkci Speaker Add umožňují bezdrátově propojit dva reproduktory pro ještě silnější zvuk; režim Double Mode pak bude hudbu přehrávat zároveň přes dva reproduktory a režim Stereo nabídne stereo zvuk. Nemusíte se také bát, že na reproduktor stříkne voda z bazénu, u kterého váš večírek probíhá – reproduktor je chráněn proti vodě. Oba modely jsou také velmi snadné na obsluhu – propojení jedním dotekem přes NFC a Bluetooth® vyžaduje jen letmé přiložení vašeho chytrého telefonu nebo hudebního přehrávače a vaše oblíbené skladby začnou okamžitě hrát.

MDR-XB650BT

MDR-XB650BT jsou kompaktní sluchátka s podporou Bluetooth®, která rozšiřují stávající portfolio produktů s technologií EXTRA BASS od Sony. Díky 30mm měniči, který najdete pouze u této modelové řady, a který je doplněn basovým boosterem a speciální basovou EXTRA BASS membránou, vykreslují tato sluchátka basové tóny a rytmus naprosto precizně – a vytvářejí tak dokonalou atmosféru.

A abyste se nemuseli zabývat kabely, lze sluchátka propojit jedním dotekem přes Bluetooth® a NFC. Kompatibilita s Bluetooth® kodeky AAC a aptX® je zárukou prémiového zvuku i při bezdrátovém poslechu.

Sluchátka byla speciálně navržena, aby ještě více zvýraznila basy. Díky větší kontaktní ploše lépe padnou – a to i při průrazných a hlubokých basových tremorech. Náušníky jsou měkké a dobře přiléhají ke kůži, takže jsou sluchátka mimořádně pohodlná a nabízí dobře vyvážený zvuk. Kloubový design umožňuje je složit naplocho pro snadné skladování a komfortní přenášení kamkoliv.

A navíc vám stačí nabíjet jen čtyři hodiny, abyste si mohli pouštět svoji oblíbenou party hudbu nepřetržitě přibližně 30 hodin.

Evropský prodej nových audio produktů s technologií EXTRA BASS bude zahájen v dubnu 2016 s cenou přibližně 350 € (GTK-XB7), 170 € (SRS-XB3), 120 € (SRS-XB2) a 130 € (MDR-XB650BT).

Kompletní specifikace produktů naleznete pod těmito odkazy: GTK-XB7, SRS-XB3, SRS-XB2, MDR-XB650BT.

O společnosti Sony Corporation

Sony Corporation je předním výrobcem produktů z oblasti audio a video techniky, her, komunikací, osobních zařízení a informačních technologií pro spotřebitele i profesionály. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a online byznysu má Sony jedinečnou pozici globálního lídra na poli elektroniky a zábavy. Ve fiskálním roce končícím 31. března 2015 společnost Sony vykázala konsolidovaný roční obrat přibližně 68 mld. USD. Více na globálních webových stránkách společnosti Sony: http://www.sony.net