Nechte rozeznít své desky na novém prémiovém gramofonu od Sony

Nekompromisní funkce pro úžasný zážitek s High-Resolution Audio zvukem doma či na cestách (TZ)

 

  • Gramofon pro hudební nadšence, který umí kopírovat skladby v High-Resolution Audio, takže si můžete užívat hudbu ve špičkové kvalitě, i když jste na cestách
  • Mimořádná kvalita a vyladění zvuku díky spolu s novou konstrukcí raménka a základny
  • Nový a uživatelsky vstřícný software pro záznam a úpravu nahrávek z gramofonových desek

S tím, jak gramofonové desky slaví celosvětový comeback, představila dnes společnost Sony nový špičkový gramofon, který majitelům klasických desek nabízí možnost těšit se ze svých skladeb ve špičkové kvalitě, i když jsou zrovna na cestách. Sony PS-HX500 je první gramofon na světě, který umožňuje digitalizovat vaši sbírku desek v kvalitě High-Resolution Audio (ekvivalent k DSD – Direct Stream Digital kvalitativnímu standardu), abyste si mohli užívat jejich charakteristického zvuku, ať jste kdekoliv.

Vysoká kvalita a detailní zvuk

Gramofon PS-HX500 je navržen pro milovníky hudby a kvalitního zvuku a řada konstrukčních a technologických prvků je vytvořena pro dokonalý zvuk a zároveň pro zachování respektu a úcty k hudebním klenotům. Od raménka, které má novou konstrukci, přes tlakově odlitý otočný talíř, až po samotnou základnu – každý komponent byl důkladně promyšlen, aby přispěl k celkově skvělému zvuku a podtrhl koncepci přístroje.

Rovné raménko s jehlou umístěnou na středové ose je zárukou vynikajícího vyvážení a stereo poslechu. Disponuje také integrovanou kulovou hlavou, která minimalizuje rezonanci; díky tomu je zvuk reprodukován naprosto věrně. Součástí raménka je i zařízení, které kompenzuje dostředivou sílu (anti-skating) a řešení pro zdvih a posun raménka (cueing). Přenoska s pohyblivými magnety (MM cartridge) má nastavitelný přítlak a vyvážení.

Gramofon PS-HX500 má hliníkový, tlakově odlitý, otočný talíř, poháněný řemenem a dvourychlostním motorem, 30mm akustické podložky s vysokou hustotou, nově navrženou 5mm gumovou podložku mezi desku a otočný talíř čtyři tlumicí nožičky. Klasický design a léta vývojových zkušeností daly vzniknout produktu, který uspokojí každého hudebního nadšence.

Gramodeska se vydává na cesty

Milovníci klasických desek se doposud museli spokojit s nekvalitními digitálními kopiemi svých alb, pokud je chtěli mít u sebe i na cestách. Gramofon PS-HX500 je vybaven vysoce kvalitním A/D převodníkem ve standardu DSD, jež umožňuje digitalizovat a zkopírovat oblíbené skladby do počítače – a to až v High-Resolution Audio kvalitě. Díky tomu si můžete vzít své oblíbené nahrávky kamkoliv a přehrávat si je na kompatibilním počítači, smartphonu, hudebním přehrávači a dokonce i v autě. Uvnitř gramofonu je také zabudovaný předzesilovač (pro signál z přenosky), a tak můžete gramofon snadno propojit s externími zesilovači, hudebními systémy nebo aktivními reproduktory pomocí tzv. linkových vstupů (typicky značených jako LINE-IN, AUDIO-IN, AUX IN a podobně) pro poslech hudby v hi-fi kvalitě.

PS-HX500 je první gramofon na světě, který podporuje konverzi do formátu Double-rate a Single-rate DSD (vzorkovací frekvence / sampling 5,6 MHz/1bit, 2,8 MHz/1bit). Tento výkonný audio formát je schopen reprodukovat vaši hudbu přesně a s přirozenou muzikálností. Proces A/D konverze umožňuje volbu výsledného kodeku (formátu souboru), a tím pádem i ovlivnění výsledné kvality a velikosti souboru; ať již zvolíte WAW nebo mnohem precizněji vzorkované High-Resolution Audio či maximální možnou kvalitu „digitální kopie“ ve formátu Double-rate DSD. Můžete si tak nejen přehrávat svoje desky kdekoliv a kdykoliv, ale také v té nejvyšší zvukové kvalitě.

Software pro snadné nahrávání a editování hudby

Po připojení PS-HX500 k PC si stáhnete a nainstalujete software pro převod nahrávek do digitální podoby. Digitalizované nahrávky můžete v počítači upravovat, rozdělovat či naopak spojovat a opatřit je názvem pro lepší organizaci svého hudebního archivu. Záleží jen na vás, zda si uchováte celé album, jen vybrané skladby nebo přistoupíte například ke změně jejich pořadí – vaší kreativitě se meze nekladou.

Gramofon PS-HX500 bude na evropském trhu v prodeji od dubna 2016 za cenu přibližně 500 €. Kompletní produktové specifikace naleznete zde.

O společnosti Sony Corporation

Sony Corporation je předním výrobcem produktů z oblasti audio a video techniky, her, komunikací, osobních zařízení a informačních technologií pro spotřebitele i profesionály. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a online byznysu má Sony jedinečnou pozici globálního lídra na poli elektroniky a zábavy. Ve fiskálním roce končícím 31. března 2015 společnost Sony vykázala konsolidovaný roční obrat přibližně 68 mld. USD. Více na globálních webových stránkách společnosti Sony: http://www.sony.net