Globus rozšiřuje výprodeje zboží o stovky položek. Největší zájem je o zlevněnou elektroniku

Praha, 7. ledna 2016 – Hypermarkety Globus v lednu výrazně rozšiřují seznam zboží, které zařadily do povánočních výprodejů, slevy dosahují až sedmdesáti procent. „Jde o stovky nových položek, patří mezi ně oblečení, hračky, elektronika, zimní doplňky nebo sportovní vybavení. Ve srovnání s loňským rokem patří k nejžádanějšímu klasická kotníková a turistická obuv, ale také dámské prádlo,“ říká mluvčí Globusu Pavla Hobíková. (TZ)

Největší zájem je o zlevněné televizory, mobily a herní konzole

„I když vyšší zájem letos pozorujeme o výrobky s nižší pořizovací hodnotou, jako například domácí potřeby a hračky, dominuje jako obvykle elektronika, především televizory, mobilní telefony, tablety a herní konzole. Zákazníky povzbuzují k nákupům nejen podstatně nižší ceny, ale také dobrá kondice české ekonomiky. Slevy budou pokračovat téměř do konce února,“ upřesňuje mluvčí Globusu.

Lidé vrací i nevhodné dárky, nejčastěji oblečení a boty

Lidé přicházejí do hypermarketů nejen za zlevněným zbožím, někteří potřebují vrátit nevhodný vánoční dárek. „Nejčastěji jde o oblečení a boty, většinou z důvodu, že jim nesedí velikost či barva nebo jednoduše očekávali trochu jiný módní styl. Dalším obvyklým důvodem jsou dárky, které našli pod stromečkem hned dvakrát,“ říká za Globus Pavla Hobíková. „Zákazníci mohu zboží vracet bez vysvětlení na kterékoli naší pobočce do třiceti dnů od jeho zakoupení. Sami se pak rozhodnou, zda chtějí zpátky peníze nebo si vyberou jinou velikost či barvu.“

O společnosti / Poznámka pro editory:

Činnost rodinné společnosti Globus zahájil roku 1828 Franz Bruch otevřením obchodu s potravinami v sárském St. Wendelu. V současné době stojí v čele společnosti představitel již páté generace rodiny Bruchů – Thomas Bruch.

Na český trh vstoupil holding Globus v roce 1991 založením společnosti Globus Praha s.r.o. První český hypermarket byl otevřen 4. listopadu 1996 v Brně – Ivanovicích. V současné době se na území České republiky nachází 15 hypermarketů a 3 samostatné Baumarkty. Hypermarkety disponují kompletní vlastní výrobou v řeznictví, úplnou pekárenskou produkcí včetně cukrářství a vlastními restauracemi. Globus ČR je držitelem několika ocenění Obchodník roku v kategorii „Prodejce potravin“.

Více informací na www.globus.cz