E-shop parfums.cz zaznamenal rekordní tržby 4,5 miliardy korun. Prosadil se i v Británii

B r n o, P r a h a,   8. ledna 2016 – Největší český e-shop na trhu s kosmetikou parfums.cz má za sebou rok plný dobrých zpráv. Kromě nárůstu tržeb se firma může pochlubit i zvýšením počtu zaměstnanců. Navíc se parfums.cz prosazuje i na vyspělých trzích ve Spojených státech a Velké Británii. (TZ)

Parfums.cz loni zaznamenal nejúspěšnější rok v historii. Tržby se zvedly v porovnání s předminulým rokem o víc než třetinu. “V roce 2015 jsme utržili 4,5 miliardy korun – to představuje meziroční růst o zhruba 35 procent,” zdůrazňuje marketingový ředitel parfums.cz Radek Ondrášík s tím, že do celkových tržeb nezahrnuje působení e-shopu ve Spojených státech. Právě parfums.cz je průkopníkem v působení českých e-shopů za velkou louží. Podíl Česka na celkovém obratu firmy činí zhruba 20 procent. Za úspěchy firmy stojí podle Ondrášíka hlavně rozšiřování sortimentu a nový přístup k lidem a trhu.

Zaměstnanci parfums.cz poslali přes 3,8 milionu zásilek, to je oproti roku 2014 nárůst o přibližně 38 procent. “Vyexpedovali jsme přes 12,7 milionu kusů zboží,” tvrdí zakladatel a ředitel parfums.cz Michal Zámec. Podle něj webové stránky firmy loni navštívilo úctyhodných 85 milionů zákazníků. “Expedovali jsme celkově do 174 895 měst a obcí v celé Evropě,” dodává Zámec.

Firma dává kvůli zájmu zákazníků pracovní příležitost novým lidem. “Za loňský rok jsme navýšili počet zaměstnanců o víc než desetinu,” sděluje marketingový ředitel parfums.cz Ondrášík. Největší zájem o výrobky z e-shopu parfums.cz projevovali zákazníci tradičně v předvánočním období.

“Letošní Vánoce byly obzvláště úspěšné, za prosinec jsme dosáhli růstu skoro o 55 procent,” míní Ondrášík s tím, že v počtu expedovaných kusů zaznamenal kosmetický e-shop v posledním měsíci loňského roku nárůst o 67 procent oproti stejnému období v roce 2014. Parfums.cz v nejvytíženějších dnech prosince expedoval přes 50 tisíc objednávek, ve kterých se skrývalo 145 tisíc kusů zboží.

Parfums.cz se snaží dravě pronikat na zahraniční trhy. V minulém roce úspěšně začal nabízet zboží britským zákazníkům. V rozšíření byznysu do dalších zemí hodlá pokračovat i dál. “Letos budeme expandovat na tři nové trhy v Evropě, v Evropské unii očekáváme růst tržeb o 40 procent,” dodává Ondrášík.

O parfums.cz

Parfums.cz, člen Internet Shop s.r.o., je jedničkou na českém i středoevropském trhu e-shopů v oblasti parfémů a péče o tělo a patří mezi čtveřici největších e-shopů na českém trhu ve veškerých kategoriích spotřebního zboží. Je aktivní na třinácti trzích. V roce 2012 parfums.cz vykázal obrat přesahující 1,5 miliardy korun a vyexpedoval skoro 1,5 milionů objednávek, o rok později vzrostl jeho obrat na 2,5 miliardy korun. Loni zaznamenal tržby ve výši 4,5 miliardy korun.