VMware oznámil všeobecnou dostupnost nových řešení pro správu cloudu

Praha/Palo Alto, 11. ledna 2016 – Společnost VMware, Inc. (NYSE:VMW), vedoucí firma v oblasti cloudové infrastruktury a firemní mobility, oznámila všeobecnou dostupnost řešení VMware vRealize Automation 7 a VMware vRealize Business Standard 7. Novinky pomohou IT týmům s digitální transformací podnikání v rámci jejich organizace. (TZ)

VMware vRealize Automation 7 a VMware vRealize Business Standard 7, spolu s řešeními VMware vRealize Operations 6.1 a VMware vRealize Log Insight 3, která byla uvedena na trh ve třetím čtvrtletí 2015, zajišťují kompletní inovaci VMware vRealize Suite, vedoucí platformy pro správu hybridního cloudu. Podle nedávné studie Forrester Research Total Economic Impact zrychlí proces uvedení aplikací z týdnů na necelý jeden den a zlepší efektivitu IT snížením nároků na kapacitu o 10 procent a nákladů na hardware o 15 procent. Výsledkem je návratnost investic (ROI) ve výši 243 procent.

VMware uvedl na trh vylepšené verze řešení:

    • VMware vRealize Automation 7 – VMware vRealize Automation 7 přináší funkci plánování sjednocených služeb, která umožní IT a DevOps týmům zjednodušit a zrychlit doručení integrovaných aplikací v cloudu včetně souvisejících sítí a bezpečnosti. Nové plánování sjednocených služeb umožní modelování infrastruktury, sítí, bezpečnosti, aplikací a vlastních IT služeb včetně jejich propojení v rámci grafického plátna. Díky integraci s VMware NSX® 6.2 je možné dynamicky konfigurovat sítě a mikrosegmentaci unikátně pro každou aplikaci vytvořenou v plánovacím programu. VMware vRealize Automation 7 poskytne podporu pro VMware vCloud® Air™, Amazon Web Services (AWS), VMware vCloud Government Service™ a AWS GovCloud, OpenStack Kilo, a VMware vSphere® 6 Update 1. Plánování sjednocených služeb lze editovat jako textový soubor, což usnadní DevOps procesy. Navíc řešení výrazně konsoliduje architekturu a zjednodušuje instalaci, doba potřebná pro nasazení se tak zkrátí až o 37 procent pro většinu konfigurací (v porovnání s předchozí verzí). Více informací naleznete zde.

 

  • VMware vRealize Business Standard 7 – VMware vRealize Business Standard 7 nabízí řadu nových funkcí, které zajistí IT týmům lepší transparentnost a přehled o nákladech a kvalitě IT služeb. Řešení přináší nové funkce cenové politiky pro privátní a veřejné cloudy včetně VMware vCloud Air, AWS a všech ostatních cloudů s podporou vRealize Automation. VMware vRealize Business Standard 7 podporuje také Microsoft Azure pro snadné a detailní porovnání nákladů na privátní a veřejný cloud. Vylepšené funkce zpětného zobrazování umožní detailní reporting nákladů včetně měsíčních analýz a rozdělení nákladů podle obchodních služeb pro zasazení do obchodního kontextu. Nové funkce pro plánování a optimalizaci nákladů zobrazí náklady na využitou i zbývající kapacitu datového centra, umožní modelování nové pracovní zátěže a analyzují vliv na zbývající kapacitu či náklady, stejně jako potenciální úspory z recyklace. Více informací naleznete zde.

Dodatečné zdroje (v angličtině)

O VMware
Společnost VMware je světovým lídrem v oblasti cloudové infrastruktury a firemní mobility. Řešení VMware jsou založena na vedoucí virtualizační technologii a nabízí zcela nový model plynulého, rychlého a bezpečného IT. Zákazníci mohou rychleji inovovat svou infrastrukturu díky rapidnímu vývoji, automatickému doručování a bezpečnému používání libovolné aplikace. S tržbami ve výši 6 miliard USD v roce 2014 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 75 000 partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.