Web Spite.cz vyhrál soutěž o nejnápaditější web na Webgarden

Herní web Spite.cz získal první místo v mimořádné soutěži webových stránek. Správce webu Jakub Hergesell vyhrál prémiové služby společnosti Webgarden na dalších deset let. (TZ)

„Moc děkuji týmu Webgarden za výhru, uspořádání soutěže, ale také za podporu a vše, co pro své uživatele dělají,“ říká Jakub Hergesell, který své stránky spravuje již více než 5 let. O vítězi rozhodli fanoušci Webgarden na Facebooku. Do soutěže, která probíhala minulý rok na podzim se přihlásilo přes 170 webových stránek. Soutěž byla uspořádána v rámci 10. narozenin společnosti Webgarden.

Nezávislý herní magazín Spite.cz vznikl 5. ledna 2011 a zaměřuje se na PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One a Xbox 360. Web navštěvuje několik tisíc uživatelů denně a nalezneme zde například aktualizovaný herní katalog nebo seznam nejoblíbenějších her za daná období. Pro milovníky her přináší tento online magazín novinky nejen z oblasti počítačových her, ale také například z herních festivalů.

O Webgarden, studentském start-upu, na kterém vyrostlo přes 500 000 českých webů

Myšlenka na založení Webgarden vznikla už v roce 2005 v aulách pražského ČVUT. Projekt vymysleli dva studenti elektrotechnické fakulty, kteří se spíš než o výuku zajímali o to, jak snadno a rychle vytvořit web. Dnes se Martin Čelikovský a Kamil Foltin netají tím, že kvůli Webgarden zameškali několik přednášek. Webgarden se stal jejich nejlepším kamarádem.

„Když se řekne Webgarden, nepředstavíme si jenom službu, ale hlavně naše kolegy/kamarády a především pak uživatele, kteří tomu dávají smysl a se kterými dennodenně vytváříme nové originální weby,” říkají Martin s Kamilem.

Několik měsíců po spuštění vznikalo na Webgarden kolem 100 webů denně. Od roku 2006 vzniklo se službou Webgarden přes půl milionu webů. Se svými nápady, koníčky a názory se prostřednictvím našich webových stránek podělilo přes 400 000 spokojených uživatelů.
Více o společnosti Webgarden naleznete na www.webgarden.cz.