Samsung KNOX získal certifikaci od vlád Číny i Francie

Praha, 21. ledna 2016 – Společnost Samsung Electronics získala certifikát bezpečnostního řešení od Čínského centra bezpečnosti informací (ISCCC) a od francouzské Národní agentury počítačové bezpečnosti (ANSSI). Samsung s oběma úřady úzce spolupracoval na vývoji certifikačních procesů, včetně požadavků na používaná zařízení a bezpečnostní standardy, a prokázal, že Samsung KNOX je nejobsáhlejší platforma mobilního zabezpečení na celosvětovém trhu.   (TZ)

„Samsung KNOX je nepřekonatelný ve schopnosti zprostředkovat důvěryhodné mobilní zabezpečení napříč celou všeobsahující platformou,“ řekl Dr. Injong Rhee, výkonný viceprezident a ředitel výzkumu a vývoje, softwaru a služeb v divizi mobilní komunikace společnosti Samsung Electronics. „Naše vedoucí postavení na trhu, inovativní technologie a celosvětová vládní certifikace nemá konkurenci a pracujeme na tom, aby stále více lidí mohlo využívat svá mobilní zařízení naprosto bezpečně.“

Dosažením zásadní ISCCC certifikace získal Samsung silnější podporu k uzavírání dalších smluv na mobilní zabezpečení na čínském regulovaném trhu – včetně úřadů vládních, ministerských i finančních. V rámci testování zabezpečení byla využita zařízení Galaxy S6 edge+ a Galaxy Note 5. Nyní tak budou mít vládní úředníci a zaměstnanci veřejného sektoru na své straně vestavěnou ochranu zařízení Galaxy okamžitě po jeho spuštění.

ANSSI je francouzská agentura, která má na starosti bezpečnost informací. Zde testovali platformu Samsung KNOX Workspace 2.3 a hodnotili její schopnost dynamického rozdělování. Samsung úzce spolupracoval s ANSSI, aby mohl společnostem poskytnout integrované řešení splňující přísné bezpečnostní normy prostřednictvím svých zařízení. Získání certifikace zabezpečení první úrovně (CSPN) odlišuje mobilní zařízení Samsung od všech ostatních ve Francii.

Samsung je světový lídr v oblasti zajištění mobility velkých společností, a může tak nabízet firmám a dalším zákazníkům podléhajícím regulaci flexibilitu OS Android, zabezpečení KNOX a partnerství, jaké nemůže nabídnout žádný jiný výrobce mobilních zařízení. Samsung získal několik certifikátů pro mobilní zabezpečení včetně certifikace od amerického ministerstva obrany, od britské skupiny UK Communications and Electronics Security Group a dalších vlád jako např. Finska.

Více informací naleznete zde: www.samsungknox.com/en/security-certifications.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., inspiruje svět a utváří budoucnost pomocí převratných idejí a technologií. Nově definuje svět televizorů, smartphonů, nositelných zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, tiskáren, lékařského vybavení, síťových systémů, polovodičů a LED řešení. Vedeme také v oblasti Internetu věcí s naší otevřenou platformou SmartThing, širokou škálou chytrých zařízení a prostřednictvím spolupráce napříč odvětvími. Zaměstnáváme 319 000 lidí v 84 zemích s ročním obratem 196 mld. USD. Chcete-li zjistit více a dozvědět se o našich nejnovějších zprávách, článcích a tiskových materiálech, navštivte Samsung Newsroom na adrese news.samsung.com.