Skypicker koupil polovinu v Trinerdis, společnosti vyvíjející mobilní aplikace

Brno, Česká republika – Unikátní vyhledávač levných letů Skypicker.com roste nejen v příjmech a počtu zaměstnanců. Od začátku roku se ke skupině firem kolem Skypickeru připojila vývojářská společnost Trinerdis, která bude mít na starosti vývoj všech mobilních aplikací pro brněnský startupový zázrak. (TZ)

“S Trinerdis spolupracujeme prakticky od začátku a vždy jsme byli s jejich prací spokojení. Na aplikaci chceme klást větší důraz jako na součást zákaznického servisu. Proto je pro nás výhodné mít vývojáře pod jednou střechou a pracovat na aplikaci v úzké spolupráci s dalšími týmy,” uvedl na adresu Trinerdis zakladatel Skypickeru Oliver Dlouhý.

Podle spoluzakladatele Trinerdis Karla Součka přinese spojení obou firem výborné výsledky. “Chceme dělat ty nejlepší možné mobilní aplikace, které vyžadují velmi komplexní přístup, a to nám spojení se Skypickerem umožňuje. Zároveň nám dělá radost úzká spolupráce s tak úspěšnou firmou a s jejich nadšeným kolektivem,” vysvětlil důvody akvizice Souček.

Trinerdis, který stojí i za novou verzí mobilní aplikace Skypickeru, chystá pro nový rok do aplikace přidat nové funkce zaměřené právě na zákaznický servis. “Cílem je vytvořit aplikaci, v níž bude obsažený kompletní balík funkcí pro zákaznický servis, jako je například možnost přímé online konverzace se zákaznickým centrem nebo přímé volání, ” řekl Souček. V budoucnu plánují přidat také funkce pro chytré hodinky.

“Chceme vytvořit aplikaci, která bude pro naše zákazníky co možná nejužitečnější při vyhledávání, ale v níž zároveň najdou všechny potřebné funkce zákaznického servisu. Našim cílem je vybudovat nejlepší zákaznický servis v cestovním průmyslu, mobilní aplikace je jeho součástí,” řekl zakladatel Skypickeru Oliver Dlouhý.

Jednání o odkupu začala na podzim loňského roku. Zakladatel Skypickeru Oliver Dlouhý v prosinci koupil 50 procent Trinerdis přes svou investiční skupinu Skypicker Ventures. V létě se ke Skypickeru připojilo brněnské centrum inovativní spolupráce UNIFER, jehož tým se podílí na marketingu brněnského startupu.

Informace o Skypickeru

  • inovativní vyhledávač letenek, který se zaměřuje na kombinace nespolupracujících aerolinek
  • nabízí více než 18 miliard kombinací letů každou hodinu
  • Skypicker Guarantee, unikátní servis zaručující zákazníkům vrácení peněz, případně rezervaci nové letenky při zpoždění či zrušení letu
  • přes tři tisíce prodaných letenek denně
  • roční růst tržeb v řádu tisíců procent
  • jedna z nejrychleji rostoucích technologických firem v regionu

Skypicker.com je inovativní celosvětový vyhledávač letenek, který se zaměřuje na kombinace nespolupracujících aerolinek, kde je schopen díky vlastnímu vyspělému technickému řešení vyhledávat unikátní letecká spojení a cenové nabídky letenek, které následně prodává se zárukou na navazující lety. Jako první služba svého druhu začala zákazníkům nabízet cenově výhodné kombinace letů nízkonákladových a klasických aerolinek. Dnes patří mezi nejrychleji rostoucí firmy v regionu.

Skypicker Guarantee je služba, prostřednictvím které se Skypicker zavazuje k rezervaci alternativního letu, případně k vrácení peněz za všechny letenky při zpoždění či zrušení některého z letů.

„Typičtí zákazníci Skypickeru si kupují více letenek, často různých aerolinek, které na sebe vzájemně navazují. Jejich celková cena je pak příznivější, než kdyby si koupili přímý let, nebo letěli s přestupem s jednou leteckou společností. Zrušení jedné jediné letecké linky nebo zpoždění některého z letů tak má přímý vliv na stovky dalších návazných letů. A na ty už se žádná standardní kompenzace nevztahuje,“ řekl Dlouhý, v čem je služba Skypicker Guarantee jedinečná.

Informace o Trinerdis

Společnost Trinerdis byla založena v roce 2012. Specializuje se na vývoj mobilních aplikací na objednávku. Má za sebou více než 75 aplikací pro mobilní platformy iOS, Android a Windows Phone. Od založení společnost roste v obratu o více jak 100 % ročně. Aktuálně zaměstnává 23 lidí.