Veřejnost oceňuje přínos společnosti Canon pro cirkulární ekonomiku

Praha, Česká republika, 27. ledna 2016 – Společnost Canon s potěšením oznamuje, že za svůj program recyklace tonerových kazet získala jednu z cen The Circulars 2016 – prestižní ocenění People’s Choice Award. (TZ)

Ceny The Circulars uděluje každoročně nezisková organizace Young Global Leaders během zasedání Světového ekonomického fóra, a to ve spolupráci se společností Accenture. Cílem je ocenit osobnosti i organizace z komerční sféry a občanské společnosti po celém světě, které výrazně přispěly k prosazování principů cirkulární ekonomiky. Tedy k takovému typu ekonomiky, u které růst nezávisí na využívání omezených přírodních zdrojů.

Slavnostní udílení cen proběhlo 19. ledna 2016 ve švýcarském Davosu. Veřejnost ocenila společnost Canon jako organizaci, která prezentuje přínosy cirkulární ekonomiky prostřednictvím svého inovativního systému uzavřené recyklace tonerových kazet.

„Velmi nás těší, že toto respektované ocenění potvrdilo výhody našeho recyklačního programu a že přístup značky Canon k cirkulární ekonomice přináší opravdu významnou hodnotu a inovaci,“ říká David Bateson, Senior Vice President of Legal, IP and Sustainability ve společnosti Canon Europe. „V roce 1990 jsme jako první zahájili globální program pro recyklaci tonerových kazet, který dnes využíváme již ve 24 zemích po celém světě. Jde přitom jen o jednu část našeho trvalého závazku podílet se na udržitelném rozvoji. Je pro nás velkou ctí, že veřejnost vybrala právě značku Canon a současně tak ocenila i naše zákazníky za jejich podporu recyklace.“

V loňském roce společnost Canon oslavila již 25. výročí svého programu recyklace tonerových kazet, který navrhla tak, aby minimalizoval využívání zdrojů při současném plnění zákaznických požadavků na vysokou kvalitu tisku. Program, který mohou zákazníci využívat bezplatně, stojí celosvětově za recyklací více než 344 tisíc tun kazet. Od svého zahájení tento program ušetřil přes 502 000 tun CO2. V roce 2015 navíc Canon zahájil provoz nového recyklačního závodu v Japonsku, který pomohl zdokonalit možnosti třídění odpadu a o polovinu zvýšil recyklační kapacitu.

Informace o možnostech recyklace svých tonerových kazet najdou zákazníci na webových stránkách společnosti Canon. Pro dosažení nejlepších možných výsledků doporučuje Canon používat originální kazety. Další informace o recyklačním programu značky Canon jsou k dispozici na webových stránkách k jeho 25. výročí.

Další informace o oceněních Circulars jsou k dispozici na https://thecirculars.org/.

-KONEC-

O společnosti

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.

 

 

e: radka.borovska@accpr.cz, canon@accpr.cz e: radka.palanova@canon.cz