Ingenico Group zajišťuje akceptaci plateb kartami na čerpacích stanicích BENZINA

Společnost Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 – ING), globální lídr v oblasti plateb, oznámila, že vybavila síť čerpacích stanic společnosti BENZINA řešením pro akceptaci plateb kartami.  (TZ)

V září byla dokončena instalace na více než 460 pokladních místech. Řešení je založeno na inteligentních platebních terminálech Ingenico iPP320, které byly integrovány se stávajícím pokladním systémem. Platební aplikace od Ingenico Group zpracovává transakce jak bankovními, tak fleetovými kartami na jednom terminálu. Toto řešení výrazně zjednodušuje orientaci zákazníka při platbě a vylepšuje dispoziční řešení na pokladních pultech, neboť eliminuje potřebu využívání dalších terminálů. Na vybraných čerpacích stanicích je instalováno dalších deset samoobslužných platebních terminálů, které by v daných lokalitách měly podpořit nonstop provoz. Platby asociačními kartami jsou směrovány do zúčtovacího centra ČSOB. Ingenico Group rovněž zajišťuje kompletní servisní podporu řešení v režimu 24/7.

„Při tankování paliva považuje zákazník za samozřejmost rychlé a bezproblémové odbavení. Jsme rádi, že naše řešení pro akceptaci plateb kartou přispěje k zefektivnění provozu na čerpacích stanicích společnosti BENZINA,“ komentuje Martina Kirchrathová, Ingenico Group Country Manager pro Českou republiku a Slovensko. Zároveň dodává: „Petrol segment je pro nás již dlouho v centru zájmu z pohledu inovací v platbách. Akceptace různých typů karet na jednom platebním terminálu a rozšiřování samoobslužných řešení jsou právě tou cestou, kterou by se provozovatelé čerpacích stanic měli ubírat, aby výrazně usnadnili nákupní proces svým zákazníkům.“

„Společnost Ingenico Group nám nabídla řešení, které přesně splnilo nejen aktuální technické požadavky, mezi které patřil bezproblémový přechod k novému bankovnímu acquirerovi, integrace fleet karet i bezdotykových platebních karet, nebo celkové zrychlení aplikace, ale díváme se i do budoucna. Ingenico Group pro nás bude například vyvíjet inovativní platební metody pro samoobslužné čerpací stanice,“ shrnuje důvody výběru provozní ředitel společnosti BENZINA Vladimír Dočekal.

„Je nám velikou ctí, že společnost BENZINA, tak významný hráč na trhu čerpacích stanic, projevila důvěru v ČSOB a její služby akceptace karet, a jsme přesvědčeny, že naše vzájemná spolupráce povede k plné spokojenosti společnosti BENZINA a také ke spokojenosti jejich zákazníků.“, říká ředitelka útvaru ČSOB Karty, Alice Škývarová. A dále dodává: „Sofistikované řešení, které pokrývá akceptaci platebních karet na obslužných i samoobslužných stanicích, umožňuje akceptaci bankovních i fleetových karet prostřednictvím jednoho terminálu. Naším cílem je, aby proces platby proběhl rychle, bezpečně a komfortně, ve stabilním a vysoce dostupném prostředí, k maximální spokojenosti zákazníků společnosti BENZINA a v neposlední řadě nákladově efektivně pro naše firemní klienty. Projekt migrace na terminály ČSOB proběhl, díky vysokému nasazení na všech zainteresovaných stranách, podle dohodnutého harmonogramu a věříme, že dle vzájemných očekávání.“

O společnosti Ingenico Group

Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 – ING) je globální lídr v oblasti plateb. Poskytuje inteligentní, důvěryhodná a bezpečná řešení, která usnadňují obchodování prostřednictvím všech kanálů, od kamenných prodejen přes online obchody po mobilní platby. Díky nejrozsáhlejší platební síti na světě nabízí bezpečná platební řešení na místní, národní i mezinárodní úrovni. Je důvěryhodným celosvětovým partnerem finančních institucí i prodejců, od malých obchodníků po nejznámější světové značky. Řešení společnosti Ingenico Group umožňují obchodníkům snazší přijímání plateb a naplňování dobré pověsti jejich značky. Další informace naleznete na webu www.ingenico.com.        twitter.com/ingenico

O čerpacích stanicích Benzina

 

Benzina provozuje nejrozsáhlejší síť čerpacích stanic v České republice. Za více než půl století své existence prošla bohatou historií. Jedná se o tradiční a respektovanou značku českých motoristů, která je charakteristická svými vysoce kvalitními palivy a zákaznickými službami. Kromě standardních paliv nabízí Benzina také prémiová paliva VERVA a široký sortiment občerstvení v gastronomickém konceptu STOP CAFE.

O skupině ČSOB

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Skupina ČSOB je tvořena bankou (působí pod obchodními značkami – ČSOB, Era a Poštovní spořitelna) a společnostmi, s nimiž je banka propojena. Finanční skupina ČSOB zahrnuje strategické společnosti v ČR ovládané přímo či nepřímo ČSOB, případně KBC, které nabízejí finanční služby, a to Hypoteční banku, ČSOB Pojišťovnu, Českomoravskou stavební spořitelnu, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Asset Management, ČSOB Factoring a skupinu Patria. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení.