Společnost Dassault Systèmes se umístila na druhém místě v žebříčku nejudržitelnějších firem světa

Praha/Velizy-Villacoublay, Francie – 28. ledna 2016 – Společnost Dassault Systèmes byla organizací Corporate Knights vyhodnocena jako druhá nejúspěšnější v letošním žebříčku stovky nejudržitelnějších firem na světě (2016 Top 100 Most Sustainable Corporations in the World – Global 100 index). Posunula se z loňského sedmnáctého místa a stala se tak zároveň nejlépe hodnocenou technologickou firmou. Mezi stovkou nejudržitelnějších firem na světě je Dassault Systèmes již pátým rokem za sebou. (TZ)

Žebříček Corporate Knights Global 100 index je mezinárodně uznávaným standardem pro srovnávání udržitelnosti světových společností. Hodnocení vycházejí z řady klíčových indikátorů výkonnosti (KPI) včetně environmentálních, sociálních a finančních aspektů či úrovně inovací.

Dassault Systèmes nabízí organizacím a uživatelům virtuální světy 3DEXPERIENCE, v nichž lze vytvářet udržitelné inovace, které zdokonalí produkty, ale zároveň respektují přírodu. V tomto ohledu je udržitelnost středobodem všech aktivit společnosti – od řešení pro jednotlivé sektory, přes výzkum a vývoj, až po řízení provozu a lidské zdroje.

Řada firem, které se umístily v nejlepší stovce, jsou zákazníci Dassault Systèmes. Platforma Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE jim umožňuje proměnit způsob, jakým se navrhují a vyrábějí jejich produkty. Digitální aplikace této platformy skýtají možnosti pro zcela nové formy spolupráce, uvažování a objevování revolučních řešení, z nichž můžeme profitovat všichni.

Společnost Dassault Systèmes přijala strategii zaměřenou na optimalizaci a proměnu svých aktivit s cílem snížení ekologické stopy. Díky tomu se řadí mezi firmy s pozitivní bilancí – tedy takové, u nichž pozitivní dopad z implementovaných řešení převyšuje negativní stopu, kterou zanechaly jejich aktivity. Nedávno navíc společnost navázala spolupráci s Harvardovou univerzitou, která vydala studii, jež tyto ekologické snahy hodnotí.

Další informace o žebříčku Corporate Knights 2016 Global 100 najdete zde:

www.corporateknights.com/reports/2016-global-100/2016-global-100-results-14533333/

Další podrobnosti o strategii Dassault Systèmes v oblasti udržitelnosti najdete zde:

http://www.3ds.com/stories/sustainable-innovation