Tieto Czech podle studentů patří mezi nejatraktivnější zaměstnavatele v oblasti IT

Ostrava, 28. ledna 2016 – Tieto Czech se umístilo mezi pěti nejatraktivnějšími IT společnostmi, ve kterých by chtěli pracovat studenti českých univerzit. Ukázal to průzkum TOP zaměstnavatelé 2016, který na konci minulého roku zorganizovala Česká unie studentů a absolventů. (TZ)

Největší IT společnost Moravskoslezského kraje se tak umístila po boku firem, jako je Google, IBM a Microsoft. Průzkumu se zúčastnilo více než 10 tisíc studentů bakalářského, magisterského i doktorandského studia z celé České republiky, kteří hlasovali prostřednictvím on-line dotazníku. „Velmi si vážíme ocenění i toho, že si nás studenti zvolili mezi pětici nejžádanějších IT zaměstnavatelů už druhým rokem,“ poděkoval Luboš Tejkl, personální ředitel společnosti Tieto Czech.

Firma se podle něj v žebříčku umístila i proto, že odpovídá prioritám dnešních mladých lidí. Při výběru nejatraktivnějšího zaměstnavatele byla totiž pro studenty klíčová především pracovní náplň, možnost růstu a firemní kultura. Většina z nich by navíc podle výsledků průzkumu chtěla strávit část budoucí kariéry v zahraničí. Ukázalo se také, že více než 60 procent dotázaných by bylo ochotno se za zajímavou pracovní nabídkou přestěhovat do jiného českého města.

„Vyjmenované atributy vysněné práce mladých u nás v Tieto Czech splňujeme. Máme řadu pozic od technických specialistů až po role manažerů, kteří vedou globální týmy. Naše severská kultura, kterou jsme přejali od naší finské mateřské společnosti, je založena na důvěře a otevřenosti. Zaměstnancům přinášíme spoustu benefitů, aby se v práci cítili co nejlépe, ať už je to možnost pracovat z domova, nebo kupříkladu čerstvé ovoce v kuchyňkách. Samozřejmostí jsou i krátkodobé nebo dlouhodobé pobyty v jiných pobočkách Tieto nebo přímo u našich zákazníků všude možně ve světě,“ dodává Tejkl, který se do Ostravy přestěhoval z Prahy, právě kvůli práci ve společnosti Tieto.

Tieto Czech investuje do vzdělávání svých zaměstnanců a pořádá desítky školení zaměřených na zvyšování technických znalostí i takzvaných měkkých dovedností, jako je kupříkladu komunikace. Firma myslí také na zábavu svých zaměstnanců. V každém patře jejího sídla jsou hrací koutky, tedy jakési odpočinkové zóny, kam se mohou pracovníci Tieto Czech zajít během pauzy odreagovat. Na své si tady přijdou milovníci knih, ale taky třeba stolního fotbálku, šipek nebo X-boxu. Tieto Czech pro ně a jejich rodinné příslušníky pravidelně organizuje společenské akce, jako jsou letní nebo vánoční večírky, sportovní týdny, dny otevřených dveří či mikulášská nadílka pro děti.

Výsledky průzkumu TOP ZAMĚSTNAVATELÉ 2016 v oblasti IT

  1. Microsoft
  2. IBM Česká republika
  3. Google ČR
  4. Tieto Czech
  5. Red Hat Czech

Bližší informace k průzkumu a kompletní výsledky naleznete zde:

http://www.topzamestnavatele.cz/vysledky/.

TOP zaměstnavatelé 2016

Celorepublikový průzkum mezi vysokoškolskými studenty na téma nejlepší zaměstnavatelé pořádá Asociace studentů a absolventů ve spolupráci s výzkumnou agenturou GfK Czech už pátým rokem. Záštitu průzkumu poskytla ministerstva práce a sociálních věcí, školství, mládeže a tělovýchovy a průmyslu a obchodu.

O společnosti Tieto

Tieto je největší severoevropský dodavatel IT služeb poskytující komplexní služby v oblasti IT pro soukromý i veřejný sektor a služby pro vývoj produktů v oblasti komunikace a moderních technologií. Jako důvěryhodný partner v transformaci IT pomáháme našim zákazníkům přizpůsobit jejich procesy a podnikání požadavkům trhu. V Tietu klademe velký důraz na profesionální růst a výsledky. Společnost Tieto, založená v roce 1968, se sídlem v Helsinkách a čistými tržbami 1,7 miliard eur zaměstnává na 14 000 expertů a působí ve více než 20 zemích světa. Její akcie jsou obchodovány na burze NASDAQ OMX v Helsinkách a Stockholmu.