ZyXEL z cloudu vytváří všude dostupný pevný disk

Nové osobní cloudové řešení, které zastupuje pevný disk a navíc umožňuje mobilní přístup a sdílení cloudového prostoru (TZ)

zyxel-ilu-cloud

Společnost ZyXEL představila ZyXEL Personal Cloud, nové a snadno použitelné cloudové úložiště s kapacitou až 24 TB dat, které je z jakéhokoliv místa přístupné přes mobilní zařízení. Jedná se o první řešení na trhu umožňující sdílení osobního cloudového úložiště mezi více uživateli. Uživatelé mobilních zařízení se běžně potýkají s jejich nedostatečnou kapacitou. Upozornění na zaplnění paměti se často objeví v tu nejhorší možnou chvíli, např. při focení nebo nahrávání videa. ZyXEL Personal Cloud představuje nové řešení, které je integrováno s platformou myZyXELcloud a mobilní aplikací ZyXEL Drive. Jeho účelem je být nástupníkem fyzických pevných disků a uživatelům nabídnout mobilní a komfortní využívání dat a přístup k datům.

Srdcem řešení je propojený úložný systém, tzv. Network Attached Storage (NAS) s pevnými disky, které systém připojuje k internetu. Díky aplikaci ZyXEL Drive mají uživatelé k digitálnímu úložišti NAS přístup přímo ze svých mobilních zařízení. Pro propojení systému NAS a aplikace je nutné založit uživatelský účet na portálu myZyXELcloud. Poté uživatelé mohou svá data spravovat, upravovat a sdílet přímo pomocí svých telefonů a tabletů. Úložnou kapacitu mají vedle vlastníka NAS k dispozici i další osoby. ZyXEL Personal Cloud je prvním řešením na trhu umožňujícím osobní cloudový prostor uživatelů sdílet s přáteli, rodinou a obchodními partnery, kteří zařízení NAS sami nevlastní. Stačí, pokud mají vytvořen účet myZyXELcloud.

„Současný masivní nárůst objemu přenášených dat znamená, že každý nakonec bude potřebovat trvale dostupné úložné řešení,“ poznamenává Martin Bratičák, Head of Channel CEE, ZyXEL. „Uživatelům jsme chtěli poskytnout jednodušší a bezpečnější alternativu. Proto jsme odstranili všechny složité bariéry, které běžným lidem bránily ve využívání všech výhod cloudu. Naše řešení představuje jednorázovou investici, která v sobě spojuje praktičnost, výhody vlastnictví a jednoduchost.“

Společnost ZyXEL nabízí komplexní portfolio osobních cloudových úložišť vhodných pro toto řešení. Její novinkou na trhu je dvoudiskový základní model NAS326, který vyniká úložnou kapacitou až 12 TB, rychlostí čtení/zapisování 105/105 MBps a o 17% lepším výkonem než konkurenční modely. Pro pokročilejší aplikace profesionálních uživatelů a malých
a domácích kanceláří jsou k dispozici dvoudiskový model NAS520 a čtyřdiskové modely NAS540 a NAS542.

O společnosti ZyXEL Communications

Společnost ZyXEL Communications Corp., založená v roce 1989, je přední světová společnost v oboru síťových technologií, která nabízí inovativní a spolehlivá internetová řešení. Jako jeden z prvních výrobců modemů prošel ZyXEL řadou transformací v rychle se vyvíjejícím odvětví sítí. V současnosti je ZyXEL jednou z mála společností na světě, které dokáží nabídnout kompletní síťová řešení telekomunikačním operátorům, malým až středním podnikům i uživatelům v digitální domácnosti, a to v široké škále implementačních scénářů. K řešením pro telekomunikační společnosti patří zařízení pro ústředny (COE), zařízení v objektu zákazníka (CPE), síťová zařízení pro drátový i bezdrátový přístup či páteřní switche. Řešení pro malé a střední podniky i pro velké společnosti zahrnují unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN a IP telefonii. K řešením pro digitální domácnost patří zařízení pro připojení k síti a multimediální řešení.