Dostaňte svůj startup do Silicon Valley! Možnost zasílání přihlášek do Czech ICT Incubator končí již za týden.

Máte firmu a rádi byste expandovali do Silicon Valley? Czech ICT Alliance nabízí příležitost přihlásit se do programu Czech ICT Incubator, ve kterém vybrané start-upy dostanou možnost zúčastnit se tříměsíčního programu v prestižním inkubátoru Runway v San Francisco. Možnost posílání přihlášek však končí již za týden – 14.2.2016 (TZ)

Hlavním cílem programu je podpora českých start-upů v expanzi do Silicon Valley formou účasti vybraných firem v plně hrazeném tříměsíčním programu v inkubátoru Runway. Úspěšným ucházečům poskytne Czech ICT Alliance kromě hrazeného místa i napojení na síť mentorů, z nichž si start-up sám vybere. Firmy budou mít zároveň i možnost zúčastnit se zajímavých networkingových akcí s jejichž doporučením a pomocí při celkové orientaci v Silicon Valley pomůže partner programu, agentura CzechInvest. Celková hodnota programu je 6500 dolarů a to bez nároku organizátora na jakýkoliv podíl ve firmě.

„Chceme podpořit přínosné projekty, kterým pomoc v počátcích může otevřít cestu do celého světa. Chceme, aby „český Google“ dostal šanci se jím stát,“ poznamenal výkonný ředitel Czech ICT Alliance Michal Zálešák.

V případě zájmu je Czech ICT Alliance schopna zajistit vybraným firmám investici na pokrytí životních nákladů spojených s pobytem v Silicon Valley.

Do programu se mohou přihlásit firmy z oblasti software, hardware, e-commerce, mobile nebo online, nichž alespoň jeden ze zakladatelů je Čech. Další požadavky jsou kvalitní tým a výborná znalost angličtiny u členů týmu, kteří pojedou do Silicon Valley.

Výběr projektů bude probíhat ve dvou kolech, přičemž o výběr se postará odborná porota složená ze zástupců partnerů projektu ze společností Rockaway, SRTV, ČEZ, MSD IT Global Innovation Centre a J&T Ventures.

Finální výběr proběhne v polovině března a vybrané firmy poletí do Silicon Valley koncem března.

Přesný harmonogram spolu s přihláškou naleznete na http://www.czechict.cz/inkubator.