Universal Robots posiluje své aktivity na trzích ve střední a východní Evropě. Robotizace pro malé a středně velké firmy.

Praha, 10. února 2016 – Universal Robots, lídr v oblasti kolaborativních robotů, zintenzivňuje svoje aktivity na trzích ve střední a východní Evropě. Společnost oznámila, že otevře kancelář v Praze, rozšiřuje svůj regionální tým a hledá partnery pro spolupráci. (TZ)

Lokální strategie

Dánský výrobce lehkých flexibilních kolaborativních robotů vstupuje do roku 2016 s plány na rozšíření své působnosti na trzích ve střední a východní Evropě. Expanze zahrnuje oznámení o budoucí kanceláři v Praze a vytvoření týmu vyčleněného pro podporu trhů v regionu CEE. Její důležitou součástí je i rozvoj partnerského kanálu, který umožní efektivně obchodovat v různých odvětvích průmyslové výroby.

„Roboty od Universal Robots – díky jejich flexibilitě, jednoduché instalaci a rychlé návratnosti investice – jsou finančně dostupné výrobním podnikům všech velikostí, včetně malých a středně velkých firem. Rozšiřujeme síť našich partnerů, abychom byli schopni firmám efektivně dodávat řešení automatizace výroby – bez ohledu na jejich velikost a odvětví, ve kterém působí,“ vysvětluje Slavoj Musílek, manažer obchodu pro střední a východní Evropu.

Robotizace pro malé a středně velké společnosti

Robotizace se stává realistickou cestou k růstu, už nejen pro velké podniky, ale stále častěji i pro malé a středně velké firmy. Podle dat společnosti ABI Research, prezentovaných ve zprávě „Collaborative Robotics: State of the Market/State of the Art”, vzroste mezi roky 2015 a 2020 hodnota trhu s kolaborativními roboty z 95 milionů dolarů na více než miliardu dolarů. Vstupní bariéry investice do této technologie se každým rokem snižují a podniky, které se rozhodly pro tuto moderní cestu rozvoje, získávají, mimo jiné, vyšší efektivitu a schopnost lépe nastavit objemy své produkce podle aktuálních požadavků trhu, stejně jako vyšší kvalitu svých produktů díky opakovatelným výrobním parametrům a standardizaci.

Využití nových technologií, jako je automatizace výrobního procesu, zvyšuje adaptabilitu podniků všech velikostí a odvětví na požadavky trhu, mimo jiné, na potřebu zlepšit výkon produkce, záruky kvality a dynamiku změny. V roce 2014 byl v Evropě instalován rekordní počet nových robotů – 45 559, což představuje 5% nárůst v porovnání s rokem 2013. Tento nárůst byl zvláště patrný v zemích střední a východní Evropy. Trh pro roboty ve střední a východní Evropě se během posledních několika let výrazně vyvinul. Roboticky nejvyspělejší zemí je Česká republika se svým 15. místem v žebříčku globálních prodejů robotů v roce 2014. Polsko, Maďarsko a Slovensko jsou v této statistice hned za Českou republikou.

UNIVERSAL ROBOTS

Společnost Universal Robots byla průkopníkem kolaborativní robotiky a zůstává lídrem trhu a hlavním inovátorem v této inovativní technologii. Produktové portfolio zahrnuje kolaborativní robotická ramena UR3, UR5 a UR10, pojmenovaná podle své nosnosti v kilogramech. Od vstupu prvního robota UR na trh v prosinci 2008 dosahuje společnost výrazného růstu a její uživatelsky přívětivé coboty se dnes prodávají ve více než 50 zemích po celém světě. Průměrná doba návratnosti nákladů na pořízení robotů UR je nejrychlejší v odvětví a činí pouhých 195 dní. Společnost má sídlo v dánském Odense, kde se odehrává i veškerý vývoj a produkce.