Stavební firmy v Česku mají novou technologii v boji proti krádežím na staveništích

Praha, 12. února 2016 – Stavební firmy v Česku mohou nasadit do boje proti zlodějům úplně nový systém mobilního zabezpečení. Technologická novinka společnosti SECURITAS funguje na bázi dočasné instalace IP kamer, které provádí monitoring majetku v rizikových místech stavby. Přenosné zabezpečovací zařízení doplňuje aktivity fyzické ostrahy, může však fungovat i zcela samostatně (či ji zcela nahradit). (TZ)

„Mobilní IP kamerový systém se zaměří na předem definované zóny, kde se nachází stavební materiál, drahá stavební technika a nářadí nebo zkrátka jakýkoli majetek, který je pro zloděje lákavý. V případě narušení prostoru systém automaticky zobrazí sledovanou oblast na monitoru našem dispečinku,“ popisuje Jan Peroutka z bezpečnostní agentury SECURITAS.

Operátor situaci vyhodnotí a má možnost pomocí audio přenosu navázat komunikaci s narušitelem. „V případě potřeby na místo vysílá výjezdové vozidlo. Do příjezdu vozidla pracovník monitoruje pomocí kamer prostor tak, aby mohl předat instrukce přijíždějícímu vozidlu k adekvátnímu zásahu,“ upřesňuje Jan Peroutka. Zařízení je možné rychle demontovat a podle potřeb stavbařů snadno přesunout na jiné místo.