Barracuda Vulnerability Manager otestuje zranitelnost vašeho webu

Společnost Barracuda Networks již řadu let patří k absolutní špičce mezi dodavateli řešení z oblasti informační bezpečnosti. Díky existující základně mnoha desítek tisíc instalovaných zařízení po celém světě má k dispozici velké množství dat o různých typech hrozeb, které mohou postihnout uživatele Internetu a jejich aplikace. (TZ)

Zkušenosti z posledních let jednoznačně ukázaly, že většina takovýchto hrozeb se týká bezpečnosti webových serverů a na nich provozovaných aplikací. Jistě není třeba zdůrazňovat, jak vážné následky může mít omezení či úplné zastavení poskytovaných on-line služeb, případně krádeže citlivých informací nebo osobních údajů uživatelů.

Společnost Barracuda Networks poskytuje širokou škálu řešení, která mohou výrazně snížit riziko takovýchto hrozeb. Nejnovějším nástrojem je služba Barracuda Vulnerability Manager, která byla představena v únoru tohoto roku a po omezenou dobu ji firma nabízí bezplatně.

Barracuda Vulnerability Manager je snadno použitelná cloudová služba, která uživatelům pomáhá odhalit nejčastější slabiny v zabezpečení jejich webů, které jsou klasifikovány v rámci Open Web Application Security Project (OWASP). Konkrétně jde například o SQL injection a Cross-Site Scripting. Větší firmy a organizace mohou tyto kontroly snadno spravovat prostřednictvím nástroje Barracuda Cloud Control.

Takto zjištěné slabiny v zabezpečení je samozřejmě potřeba rychle a efektivně eliminovat. Uživatelé bezpečnostního řešení Barracuda Web Application Firewall mají tento krok výrazně usnadněn, neboť služba Barracuda Vulnerability Manager automaticky vytvoří a aplikuje příslušná nastavení pro firewall.

Více informací o produktech Barracuda Networks můžete získat na stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/barracuda

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.