Redakce iDNES.cz vede odborný seminář na Univerzitě Karlově v Praze

Seminář připravila mediální skupina MAFRA společně s Fakultou sociálních věd Univerzity Karlovy pro studenty magisterského studia oboru žurnalistika. Redakce portálu iDNES.cz  bude s fakultou spolupracovat v rámci  letního semestru.  Kurz on-line žurnalistiky vedou lektoři z řad novinářů zpravodajského portálu iDNES.cz. Odborný seminář je v rámci studia novinkou. (TZ)

Na úvodní hodině přivítala studenty šéfredaktorka iDNES.cz Naděžda Petrová.

„Spolupráce s fakultou nás těší a jsme rádi, že můžeme našim mladým kolegům předat zkušenosti z redakce,“ říká Petrová a dodává: „Bude to zároveň cenná zkušenost i pro nás, těšíme se na diskusi se studenty, jejich nápady a názory. A věříme, že někteří třeba časem posílí i naši redakci.“

Portál iDNES.cz je také prvním médiem, které organizuje na fakultě seminář pro studenty žurnalistiky.

„Snažíme se našim studentům zejména v bakaláři poskytovat co nejvíc praktických zkušeností prostřednictvím spolupráce s různými redakcemi  a jsem moc ráda, že se iDNES.cz zapojil tímto zajímavým předmětem, kterým chceme studentům zpestřit víc teoretický magisterský obor,“ říká ředitelka Institutu komunikačních studií a žurnalistiky Alice Němcová Tejkalová.

Tematicky zaměřené semináře povedou zkušení novináři a vedoucí redaktoři. Kurz on-line žurnalistiky by měl mladé žurnalisty připravit na specifickou práci v redakcích on-line médií, proto je čeká třeba hodina zaměřená na zahraniční on-line reportáže, zkusí si natočit vlastní videoreportáž nebo se naučí, jak rychle ověřovat zprávy a odhalovat hoaxy. Jednotlivé semináře povede například zástupce šéfredaktorky iDNES.cz Tomáš Ventura, šéf domácího zpravodajství Jan Vaca či filmová kritička a vedoucí kulturní redakce Mirka Spáčilová.