Samsung představuje nový 14nm procesor Exynos 7 Octa 7870

Praha, 19. února 2016 – Samsung Electronics Co., Ltd., rozšiřuje svou sérii procesorů Exynos 7 Octa o nejnovější model s názvem Exynos 7 Octa 7870. Díky nejvyspělejší 14nanometrové procesní technologii FinFET společnosti Samsung je Exynos 7 Octa 7870 vhodný pro nadcházející generaci smartphonů střední třídy a pro další mobilní zařízení. (TZ)

Samsung_Exynos 7 Octa 7870  (2)

„Počítáme se zvýšeným zájmem o procesory Exynos 7 Octa 7870, především pro mobilní zařízení ze středního segmentu, protože nabízejí lepší výkon a energetickou úsporu. Je to poprvé, kdy je mobilní aplikační procesor se 14nm procesní technologií k dispozici pro tento typ chytrých mobilních zařízení,“ řekl Ben K. Hur, viceprezident System LSI marketingu Samsung Electronics.

Na začátku minulého roku vyrobil Samsung první 14nm aplikační procesor na trhu založený na FinFET s názvem Exynos 7 Octa 7420 a minulý měsíc uvedl Exynos 8 Octa 8890 s nejvyspělejším LTE modemem Cat.12/13 a s jádry CPU na míru. Neustále tak posiluje své vedoucí postavení na trhu s mobilními SoC (System on Chip).

Samsung plánuje svou pozici dále posilovat. Jako první v odvětví tak využívá 14nm FinFET procesní technologii ve svých procesorech pro telefony střední třídy. Pomocí této vyspělé technologie, která je určená pro prémiové procesory Exynos, nabízí Samsung výrobcům mobilních zařízení ideální variantu mobilního SoC pro smartphony střední třídy. Nový procesor Samsung Exynos 7 Octa 7870 má špičkový výkon a je o více než 30 % energeticky efektivnější ve srovnání s mobilními SoC postavenými na 28nm High-K Metal Gate procesní technologii při stejné úrovni výkonu.

Samsung Exynos 7 Octa 7870 je vybavený osmi 1,6GHz Cortex-A53 jádry a LTE modemem Cat.6 2CA, který podporuje 300Mbps rychlost downlinku a agregaci pásma FDD-TDD pro lepší flexibilitu sítě. Z hlediska multimediálních funkcí podporuje procesor přehrávání 1080p 60fps videí a rozlišení displeje WUXGA (1920 × 1200). Jeho ISP (Image Signal Processor) podporuje zobrazení ve vysokém rozlišení – až 16 Mpix pro přední i zadní fotoaparát nebo 8 Mpix v režimu duální kamera. Kromě toho integruje řešení GNSS, které poskytuje rychlou funkci TTFF (time-to-first-fix). Uživatel tak získává jedinečný mobilní zážitek díky přesným a rychle se měnícím službám, které jsou založené na lokaci uživatele.

Procesor Samsung Exynos 7 Octa 7870 se začne vyrábět v prvním čtvrtletí roku 2016.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., inspiruje svět a utváří budoucnost pomocí převratných idejí a technologií. Nově definuje svět televizorů, smartphonů, nositelných zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, tiskáren, lékařského vybavení, síťových systémů, polovodičů a LED řešení. Vedeme také v oblasti Internetu věcí s naší otevřenou platformou SmartThing, širokou škálou chytrých zařízení a prostřednictvím spolupráce napříč odvětvími. Zaměstnáváme 319 000 lidí v 84 zemích s ročním obratem 196 mld. USD. Chcete-li zjistit více a dozvědět se o našich nejnovějších zprávách, článcích a tiskových materiálech, navštivte Samsung Newsroom na adrese news.samsung.com.