Sony Mobile představuje nové pojetí řady XperiaTM s rozšířenými možnostmi komunikace

Barcelona, Mobile World Congress, 22. února 2016 – Společnost Sony Mobile dnes představila nový koncept značky XperiaTM se smartphony z první řady s označením “X” a svou vizi týkající se budoucnosti komunikace, ve které budou mobilní zařízení schopna změnit způsob interakce se světem. (TZ)

„Sony Mobile bude i nadále vytvářet personalizované a chytré produkty a poskytovat svým zákazníkům služby, které jim usnadní každodenní činnosti

a umožní jim přistupovat k životu kreativně. Naše produkty a služby pomohou zákazníkům zůstat ve spojení se svými blízkými, a stanou se tak důležitou součástí jejich života,“ říká Hiroki Totoki, prezident a generální ředitel společnosti Sony Mobile a dodává: „Technologie je naší vášní, proto chceme i nadále pokračovat ve vývoji užitečných funkcí pro naše smartphony. Zároveň bychom si přáli změnit způsob, jakým se vyhledávají informace a komunikuje s rodinou a přáteli tak, aby to pro uživatele bylo jednodušší, přirozenější a smysluplnější.“

První série smartphonů s označením “X”: Xperia X, Xperia X Performance a Xperia XA

Řada Xperia X ztělesňuje prostřednictvím přidání nových inteligentních technologií napříč všemi oblíbenými prvky smartphonů Xperia novou vizi společnosti Sony Mobile. Nový fotoaparát, baterie a design jsou v souladu s filozofií společnosti, jež si klade za cíl nabízet uživatelům chytrá řešení pro usnadnění každodenního života. Například zcela nové zařízení Predictive Hybrid Autofocus vyvinuté ve spolupráci se Sony αTM odborníky na fotoaparáty umožňuje předvídat pohyb vybraného subjektu tak, aby celá akce byla zachycená s perfektním zaostřením a bez rozmazání.

Pokročilé funkce vyžadují dlouhou výdrž baterie, řada Xperia X proto přichází s baterií, která vydrží až dva dny aktivního provozu1. Poprvé v historii smartphonů telefon vydrží nabitý déle jak pár hodin a navíc, díky nové technologii Sony zavedené spolu s Qnovo softwarem2, se prodlouží životnost baterie až na dvojnásobnou dobu. Díky Qualcomm® Snapdragon™ 650 procesoru u telefonu Xperia X a Qualcomm® Snapdragon™ 820 procesoru pro ultra rychlé připojení u Xperia X Performance nabízí smartphony to nejlepší ze svých pokročilých funkcí.

V rámci jednotného designového konceptu přišli designéři Sony s těmi nejlepšími materiály, texturou a tvarem, který přirozeně padne do dlaně. Všechny X série smartphonů přináší zaoblený skleněný displej  s kulatým souvislým rámem, díky kterému se přístroj pohodlně drží. Tento jednotný design převzala i Xperia XA, která vyniká precizním displejem.

Od léta 2016 budou k modelům Xperia X, Xperia X Performance a Xperia XA k dispozici elegantní kryty ve čtyřech barevných provedeních: bílá, černá, zlatá a růžově zlatá.

Představení nových Xperia chytrých produktů s rozšířenými možnostmi komunikace

Xperia Ear je přístrojem nové generace, který přináší pokročilý způsob komunikace na cestách. Přístup ke kalendáři, zprávám o počasí, novinkám a dalším důležitým informacím budou k dispozici, ať se uživatel ocitne kdekoliv. Zařízení disponuje hlasovým ovládáním. Přes NFC nebo Bluetooth® se přístroj jednoduše připojí k telefonu s Androidem, kde vám prostřednictvím hostitelské aplikace umožní přizpůsobit nastavení.

Xperia Ear je vyroben z lehkého, měkkého silikonu, díky kterému pohodlně drží v uchu. Dále je vybaven voděodolnou ochranou  IXP2 a baterií s celodenní výdrží3. K dispozici je v černé barvě společně s inovativním krytem, který slouží jako nabíječka, se kterou zařízení v případě potřeby kdykoliv dobijete.

Xperia Ear bude k dostání od léta 2016.

Všechny nové produkty z řady Xperia představují inovativní koncept komunikace pomocí algoritmu strojového učení, intuitivního uživatelského rozhraní a vysoké kvality snímaní

Xperia Eye je koncepční vize pro ultra kompaktní a snadno nositelný fotoaparát s širokoúhlým objektivem, který lze snadno připojit na oděv nebo nosit kolem krku. Reprezentuje to nejlepší, co fotoaparáty Sony nabízí, včetně vysoce kvalitní technologie snímaní. To vše v malém provedení s 360° sférickou čočkou pro zachycení celého zorného pole. Pomocí inteligentní technologie snímání, jež využívá detekci hlasu a obrazu, se vám podaří zachytit ty nejdůležitější momenty vašeho života.

Zařízení Xperia Projektor nabízí přirozené a interaktivní rozhraní projekce na jakémkoliv čistém povrchu. Uspořádejte doma rodinné promítání a podělte se o zážitky se svými blízkými. Projektor se ovládá pomocí hlasu, doteku a gest, stejně jako při interakci s obrazovkou smartphonu.

Xperia Agent funguje jako osobního asistent, který vám poskytne užitečné informace, usnadní komunikaci a pomůže s ovládáním domácích spotřebičů. Je navržen tak, aby vám na základě vašich preferencí nabízel relevantní informace a doporučení. Příkazy přijímá prostřednictvím hlasové technologie Sony. Je vybaven vestavěným fotoaparátem a displejem pro promítaní obsahu na rovné plochy.

RM-X7BT Bluetooth® zařízení do auta, které umožňuje bezdrátové streamování hudby a hands-free ovládání smartphonu

RM-X7BT Bluetooth® umožňuje bezdrátový přenos hudby a hands-free aktivaci smartphonu během jízdy v autě.  K ovládání využívá hlasovou technologii Sony. Skládá se ze dvou jednotek – modulu, který umožňuje bezdrátový přenos zvuku a hands-free volání a zařízení na ovládání jednotlivých funkcí telefonu, například navigace. RM-X7BT Bluetooth® zařízení do auta bude dostupné od léta 2016.

– KONEC –

O společnosti Sony Mobile Communications

Sony Mobile Communications je dceřinou společností Sony Corporation se sídlem v Tokiu. Značka Sony je světovým inovátorem produktů v oblasti audio, video, komunikací a informačních technologií určených pro domácí i profesionální využití.  Díky dceřiným společnostem působícím na poli hudby, filmu, digitální zábavy a online médií má Sony jedinečnou pozici být přední společností v oblasti elektroniky a zábavy na světě. V portfoliu chytrých telefonů a tabletů Xperia™ a nositelného příslušenství SmartWear™ společnosti Sony Mobile Communications se snoubí ty nejlepší technologie od Sony, prémiový obsah a služby a snadná konektivita ke světu propojených možností zábavy, který Sony nabízí. Více informací zde: www.sonymobile.com

1 Pouze u Xperia X and Xperia XA. Životnost baterie byla měřena dle Sony Mobile Communications AB profilu využití smartphonu definovaného v září 2014, který reprezentuje aktivitu typického uživatele, který smartphone využívá k běžným úkonům (volání, posílání SMS zpráv, prohlížení webových stránek a sociálních sítí, hraní her, poslech hudby, fotografování, prohlížení obrázků, sledování videa, nahrávání a přehrávání videa).

2 Qnovo adaptivní nabíjení je k dispozici u všech modelů řady X. 2x delší životnost baterie se týká Xperia X a Xperia X Performance s Qnovo ve srovnání s Xperia Z2. Během laboratorního testování retence cyklu kapacity baterie provedeného společností Sony Mobile společně s Qnovo Incorporated, baterie používané v Xperia Z2 dosáhly až dvakrát delší životnosti s použitím Qnovo. Výsledek se může lišit v závislosti na daných podmínkách a prostředí.

3 Životnost baterie se odhaduje až na 3, 5 hodiny při nepřetržitém provozu, s extra 12 hodinami k dispozici pro použití v případě dobití pomocí krytu. Měřeno s použitím typického uživatelského profilu příslušenství Sony Mobile (včetně ale nejen hlasového vstupu hovorů a diktování zpráv). Výkon se může lišit v závislosti na použití.