Twisto je podle Merchant Payments Ecosystem nejinovativnějším evropským platebním start-upem. Zároveň je ve výběru TOP 100 amsterdamského ocenění FinTech Awards

Praha, 22. února 2016 – Twisto slaví úspěchy na celoevropském trhu. Získalo ocenění za nejinovativnější a “game-changing” start-up na Berlínské konferenci The MPE Innovation Corner, kterou pořádá Merchant Payments Ecosystem. Odborná porota nominovala do finále 5 společností, které prezentovaly svá řešení před účastníky konference, kteří hlasovali o vítězi. Druhým úspěchem je zařazení Twisto a jeho unikátního skoringového modelu do výběru TOP 100 v rámci soutěže FinTech Awards. Jedná se o první evropské ocenění pro FinTech společnosti. Twisto se nyní uchází o hlasy laické i odborné veřejnosti na stránce soutěže. O vítězi následně rozhodne odborná porota sestavená z evropských expertů, bankéřů a investorů. (TZ)

Pro Twisto to zároveň není první úspěch na evropské FinTech scéně. Na konci roku 2015 zařadil server letstalkpayments.com Twisto mezi 17 středo- a východoevropských firem, které se vyplatí sledovat. Twisto bylo také nominováno do soutěže v rámci FinTech konference #execfintech, která se uskuteční 8. března v německém Frankfurtu.

„Úspěchů si neskutečně vážíme. Jsou pro nás ukazatelem, že vyvíjíme a realizujeme produkt, který má ve světě financí budoucnost.Twisto zjednodušuje online platby na českých e-shopech, ale v následujících měsících vstoupíme také do offline segmentu. Sázíme na náš unikátní skoringový model Nikita, který dokáže na základě dostupných dat velmi rychle a efektivně vyhodnotit bonitu zákazníka, kdy o technologii Nikity mají zájem už také velké české banky,“ říká Michal Šmída, CEO a zakladatel Twisto.cz. Vyhlášení soutěže proběhne společně s konferencí 14. dubna v Amsterdamu.

Co je to FinTech?

FinTech je v současné době ve světě nejrychleji rostoucím segmentem start-upů, kam ročně putuje značná část venture kapitálu od investorů. V roce 2014 bylo do FinTech společností podle statistik konzultantské společnosti Accenture investováno 12,2 miliard dolarů. Do kategorie FinTech jsou ve světe zařazovány společnosti, které v sobě spojují slova finance a technologie, tedy prostřednictvím technologií (sociální sítě, mobilní technologie, internet) nabízejí produkty, jenž inovují finanční business a dělají jej pro uživatele rychlejší a dostupnější.

Více o Twisto.cz

Twisto.cz je moderní financování on-line nákupů  jedním kliknutím i z mobilních zařízení, které přibližuje zážitek z on-line nakupování v kamenném obchodě. Zákazník platí, až když má v ruce zboží, které mu dělá radost a chce si ho nechat. Twisto.cz odděluje příjemný zážitek ze zkoušení a prohlížení zboží od méně příjemného zážitku platby, která přichází až v případě spokojenosti. Od června 2015 disponuje Twisto.cz licencí od České národní banky a v této souvislosti spustilo produkt Nákupní účet, prostřednictvím něhož mohou zákazníci nakupovat celý měsíc až do limitu 20 tis. Kč a 100 tis. Kč pro firemní klienty. Následně platí zákazníci všechny své nákupy dohromady patnáctého dne příštího měsíce. Více informací získáte na www.twisto.cz.