Trend Micro je lídrem v oblasti zabezpečení podle Gartneru i IDC

Praha, 24. února 2016 – Společnost Trend Micro, celosvětový lídr v oblasti bezpečnostních softwarových řešení, oznámila zisk dvou ocenění potvrzujících přední pozici firmy v oblasti bezpečnosti IT. Analytická společnost Gartner zařadila Trend Micro do kvadrantu lídrů v oblasti ochrany koncových bodů a společnost IDC ve své zprávě uvedla, že Trend Micro dosáhlo s 30,3 % největšího podílu na trhu s bezpečnostními řešeními pro oblast serverů. (TZ)

Magical_Quadrant_EPP

Gartner: Magický kvadrant pro oblast ochrany koncových bodů

Zpráva Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms společnosti Gartner je založená na posuzování úplnosti vize a schopnosti její realizace v oblasti platforem pro ochranu koncových bodů. Trend Micro se v této zprávě objevuje každoročně již od roku 2002 v kvadrantu lídrů a letos se dokonce umístilo ze všech hodnocených firem nejlépe v oblasti úplnosti vize. Řešení ochrany koncových bodů společnosti Trend Micro nabízí firmám komplexní zabezpečení napříč všemi zařízeními a aplikacemi pro ochranu koncových bodů v cloudu, hybridním nebo fyzickém prostředí.

„Umístění Trend Micro v Magickém kvadrantu společnosti Gartner nás nejen utvrdilo v tom, že naše současné aktivity míří správným směrem, ale také že naše vize bezpečnosti bude schopná úspěšně čelit novým výzvám,“ řekl Kevin Simzer, výkonný viceprezident pro prodej, marketing a obchod společnosti Trend Micro.

Pro více informací o Magickém kvadrantu a stažení kompletní zprávy společnosti Gartner navštivte Completeness of Vision in the Leader’s Quadrant.

IDC: Zabezpečení serverů: Virtualizace a cloud vše mění

Analytická firma IDC ve své zprávě Server Security: Virtualization and Cloud Changes Everything označila Trend Micro za lídra globálního trhu se zabezpečením serverů. Na tomto neustále rostoucím trhu, který v roce 2014 dosáhl objemu přes 800 milionů dolarů, zvýšilo Trend Micro svůj podíl na 30,3 %, čímž překonalo všechny konkurenty. Již šest let drží Trend Micro první příčku v podílu na trhu se zabezpečením serverů.

„IDC předpovídá, že trh se zabezpečením bude neustále růst zejména kvůli virtualizaci, cloudovým a hybridním způsobům nasazení, které vyžadují nové přístupy k bezpečnosti,“ řekl Bill McGee, senior viceprezident pro cloud a datová centra společnosti Trend Micro. „Vedoucí postavení na trhu je výsledkem naší snahy zohledňovat potřeby zákazníků v oblasti hybridního cloudu a dodávat komplexní sadu nástrojů, které se snadno spravují a automatizují pro redukci provozních nákladů na předních platformách jako je VMware, Amazon Web Services a Microsoft Azure,“ dodal McGee.

Pro více informací o trhu s bezpečnostními řešeními a stažení reportu IDC navštivte IDC Technology Spotlight.

O společnosti Trend Micro

Trend Micro Incorporated je celosvětový lídr v oblasti bezpečnostního softwaru usilující o zajištění bezpečného světa pro výměnu digitálních informací. Řešení značky Trend Micro staví na 26 letech zkušeností a zpřístupňují koncovým uživatelům, firmám i státním institucím vrstvenou datovou bezpečnost pro ochranu informací na mobilních zařízeních, koncových bodech, komunikačních bránách, serverech a v prostředí cloudů. Společnost Trend Micro umožňuje inteligentní ochranu informací, a to díky inovativním bezpečnostním technologiím, které se snadno nasazují i spravují a přizpůsobují neustále se vyvíjejícímu ekosystému. Všechna řešení společnosti využívají globální cloudovou informační službu Trend Micro Smart Protection Network a jsou podporována více než 1 200 experty na bezpečnostní hrozby z celého světa. Více informací je k dispozici na TrendMicro.com.

 

###