CESNET na víkendové konferenci InstallFest

Praha 1. března 2016. Odborníci sdružení CESNET vystoupí na osmém ročníku obnovené konference InstallFest, který se koná tuto sobotu a neděli (5. a 6. března) ve školicím centru Silicon Hill na pražském Strahově. Konference nabídne třicet přednášek a šest workshopů na témata spojená s Linuxem, programováním, správou serverů, počítačovými sítěmi a letos také elektronikou. (TZ)

Specialisté sdružení CESNET vystoupí v sobotním i nedělním bloku. Michal Strnad poradí, jak rychle dohledat příčinu a řešit případné problémy serverových aplikací s využitím klasifikace problémů log soubory, a to jejich centralizací na logovací server. Tomáš Čejka promluví na stále aktuální téma monitorovacích systémů a následných analýz dat v počítačových sítích. Ondřej Caletka ve své přednášce DNSSEC na vlastní doméně snadno a rychle dokáže, že podepsání vlastní domény je zhruba stejně složitá činnost jako konfigurace TLS na webserveru.

Sdružení CESNET je zároveň jedním z partnerů akce.

Více informací o konferenci včetně podrobného programu na: http://www.installfest.cz/if16/

Na stejném místě se můžete na akci bezplatně zaregistrovat.

Sdružení CESNET bylo založeno v roce 1996 vysokými školami a Akademií věd ČR. Zabývá se výzkumem a vývojem informačních a komunikačních technologií, buduje a rozvíjí národní e-infrastrukturu CESNET určenou pro výzkum a vzdělávání. Díky svým výzkumným aktivitám a dosaženým výsledkům reprezentuje Českou republiku v důležitých mezinárodních projektech, zejména v budování panevropské sítě GÉANT či gridových projektech (EGI.eu), a podílí se aktivně na jejich realizaci. Více na: www.cesnet.cz