Mateřská škola Revoluční zpestřila svým žákům výuku pomocí MagicBoxu se zabudovaným projektorem Epson EB-585WI

21. března 2016 – MagicBox je interaktivní vzdělávací zařízení pro školky, školy a rehabilitační centra, které od roku 2013 pomáhá malým dětem s učením i rozvojem motoriky. Od svého vzniku prošel MagicBox velkým vývojem, jehož zatím poslední etapa zahrnuje integraci projektoru Epson EB-585Wi. Ten umožnil projekci i za ostrého denního světla, zlepšil kvalitu promítaného obrazu a použití per. (TZ)

„Cílem bylo přinést předškolnímu vzdělávání řešení 21. století, které by dětem umožnilo hrát si a učit se v jejich přirozeném prostředí. Děti při tom využívají výukové programy, které jim pomáhají získat základní znalosti, jako jsou názvy barev, zvířat a věcí kolem nich, a naučí se i pokročilejším dovednostem, jako je počítání či psaní číslic a písmen,“ uvedl Jaroslav Veselý, jednatel společnosti PROJEKTMEDIA s.r.o.

V České republice i v zahraničí je nyní již více než 400 kusů zařízení MagicBox, které pomáhají dětem ve výuce. Od svého uvedení na trh prošel MagicBox velkým vývojem, a to díky spolupráci s učiteli, psychology a také samotnými dětmi. „K velkému vylepšení došlo ve chvíli, kdy byl do přístroje zaveden projektor Epson. Ten pomohl zdokonalit některé z klíčových vlastností produktu, které jsou rovněž důležitými faktory pro spokojenost zákazníka. Patří mezi ně citlivost na světlo, ostrý obraz s příjemnými barvami a samozřejmě také radost dětí, které ho využívají,“ říká Ilona Babková, ředitelka marketingu a obchodu.

MagicBox se zabudovaným projektorem Epson si nově, jako první žáci mateřské školky v Praze zkouší děti z mateřské školy v Revoluční. Mgr. Jaromíra Pavlíčková, ředitelka MŠ Revoluční říká: „MagicBox se zabudovaným projektorem Epson přináší našim dětem radost, bez obtíží jej ovládají i mladší děti, pro které je jednoduší orientace v horizontální poloze.  Děti si s ním mohou hrát i při ostrém slunci, které dopadá do třídy a pedagogové oceňují jeho jednoduché ovládání, přesnost a spolehlivost.“ MagicBox a tato forma učení vedou i k viditelnému zlepšení také v oblasti vzdělávání dětí s poruchami chování, dětí ze středisek výchovné péče a dětí s lehkými psychickými poruchami.

Ing. Roman Vejražka, Business Account Manager pro projektory společnosti Epson Europe B. V. k tomu uvedl: „Projektor EB-585Wi nabízí veškeré výhody technologie Epson 3LCD, která zajišťuje vysokou kvalitu snímků, reálný a zcela přirozený obraz i za denního světla. Tato technologie rovněž eliminuje barevné záblesky a duhový efekt, čímž zabraňuje předčasné únavě, která je u dětí nežádoucí.“

Hlavní vlastnosti:

EB-585Wi
Stejně vysoký bílý i barevný světelný výstup (v lumenech) 3 300
Rozlišení WXGA
Životnost lampy (úsporný režim) 6 000 hodin
Velmi krátká projekční vzdálenost

Projekční poměr

0,27 : 1
Dvě interaktivní pera
Interaktivita využívající dotyk uživatele
2 vstupy HDMI pro zobrazení videa a přehrávání zvuku ve vysokém rozlišení
USB displej 3 v 1
Režim poznámek na bílé tabuli bez použití počítače
Ovládání projektoru na obrazovce
Nástroje Easy Interactive 3.0
Držák pro uchycení na zeď součástí balení
Podpora Wi-Fi

 

Poznámky editorovi

O Projektmedia, s.r.o.

Společnost Projektmedia, s.r.o. byla založena v roce 2004 a stala se jednou z předních společností v oblasti AV technologií v České republice. Jejím cílem je poskytovat klientům komplexní, na míru šitá řešení od návrhu po konečný projekt, včetně individuální realizace dohodnuté práce. Od roku 2013 je společnost Projektmedia, s.r.o rovněž výrobcem MagicBoxu, inovativního řešení pro předškolní vzdělávání, které také přispělo k tomu, že se stala silnou značkou uznávanou na mezinárodní úrovni.

O MŠ Revoluční

Mateřská škola Revoluční se nachází v centru Prahy v Revoluční ulici č. 26 v krásně rekonstruovaném neorenesančním domě. Skutečnost, že všechna okna místností užívaných dětmi jsou orientována do dvorního zahradního traktu, omezuje na minimum negativa umístění mateřské školy na poměrně rušné ulici. Všechny vnitřní prostory mateřské školy jsou esteticky upraveny a vyzdobeny tak, aby se zde děti cítily “jako doma”. Interiér školy je přizpůsoben potřebám dětí s cílem vytvářet podnětné prostředí. Snahou pedagogů je, aby vzdělávací nabídka vycházela ze života dětí, které jsou tak vedeny k vnímání světa v přirozených souvislostech. Rodiče mohou vstupovat do všech prostor školy a účastnit se práce společně s dětmi.

O společnosti Epson

Společnost Epson je předním světovým výrobcem inovativních produktů a její portfolio zahrnuje inkoustové tiskárny a tiskové systémy, ale také 3LCD projektory a průmyslové roboty a senzory a další mikro zařízení. Cílem společnosti Epson je překonávat očekávání svých zákazníků po celém světě prostřednictvím hodnotných produktů, které využívají kompaktní, úsporné a vysoce výkonné technologie, jež ocení nejen domácí uživatelé, ale také zákazníci z firemní sféry, obchodu nebo průmyslu.

Skupina Epson vedená společností Seiko Epson Corporation se sídlem v Japonsku zaměstnává více než 68 000 lidí v 96 společnostech po celém světě a je hrdá na svůj neustálý přínos k ochraně životního prostředí a komunit, ve kterých působí.

http://global.epson.com/

O společnosti Epson Europe

Společnost Epson Europe B.V. se sídlem v Amsterdamu je současně hlavním sídlem Skupiny pro region Evropy, Středního východu, Ruska a Afriky. Společnost Epson Europe zaměstnává 1 727 lidí a ve fiskálním roce 2012 zaznamenala obrat 1 540 milionů eur. http://www.epson.eu

Environmentální vize 2050

http://eco.epson.com/