CESNET a GÉANT zvou na největší konferenci o výzkumných sítích TNC16

Praha 14. dubna 2016. Od 12. do 16. června proběhne v pražském hotelu Clarion Congress konference TNC16, letošní největší a nejprestižnější evropská akce podporující rozvoj výzkumných sítí. (TZ)

Už 32. ročník TNC má podtitul Building the Internet of People (Budování internetu lidí). Prostřednictvím přednášek renomovaných odborníků z celého světa, různorodých paralelních sekcí či názorných demonstrací nabídne přehled aktuálního vývoje ve sféře výzkumných sítí. Na přetřes přijdou nejrůznější témata, například budoucí modely vzdělávání, moderní síťové infrastruktury, federace v rámci výzkumných sítí, související middleware a podobně.

Akci pořádá GÉANT, sdružení evropských národních výzkumných sítí. Hostitelem setkání bude sdružení CESNET, které provozuje českou národní e-infrastrukturu pro výzkum a vzdělávání. GÉANT a CESNET zvou všechny zájemce z řad manažerů či specialistů na síťovou spolupráci a související obory, a to jak z akademické, tak komerční sféry. Registrovat se mohou zde.

Další informace včetně úplného programu konference naleznete na webu TNC16.

Sdružení CESNET bylo založeno v roce 1996 vysokými školami a Akademií věd ČR. Zabývá se výzkumem a vývojem informačních a komunikačních technologií, buduje a rozvíjí národní e-infrastrukturu CESNET určenou pro výzkum a vzdělávání. Díky svým výzkumným aktivitám a dosaženým výsledkům reprezentuje Českou republiku v důležitých mezinárodních projektech, zejména v budování panevropské sítě GÉANT či gridových projektech (EGI.eu), a podílí se aktivně na jejich realizaci. Více na: www.cesnet.cz