Samsung Developer Conference 2016 se zaměřila na „propojenou budoucnost“

Praha, 4. května 2016 – Samsung Electronics Co., Ltd., uspořádala další ročník Samsung Developer Conference. Zúčastnilo se jí zhruba 4 000 vývojářů z celého světa osobně a další tisíce zájemců přes živý přenos. Konference nabídla největším světovým vývojářům skvělé možnosti pro utváření budoucnosti, ve které je vše připojeno. Samsung přináší inovace a pomáhá formovat oblasti, jako jsou Internet věcí (IoT), zábavní služby, virtuální realita a bezpečnost. (TZ)

„Software je dnes všude, kam se podíváte. Je v našich telefonech, vozech, a dokonce i chytrých hodinkách. Kód je klíčem, který odemyká lidský potenciál, a právě vývojáři mají velký podíl na tomto rychle se vyvíjejícím trendu,“ uvedl Dongjin Koh, prezident divize Mobile Communications Business ve společnosti Samsung Electronics, a dodal: „Téma Samsung Developer Conference je připojování budoucnosti všude, kam se podíváte. To znamená, že kamkoliv půjdete, vždy bude existovat možnost dát zařízení a lidi dohromady. Také to znamená příležitosti pro spojení s budoucností právě teď.“

Samsung na konferenci představil nové a vylepšené technologie, nástroje a možnosti, které souvisejí s prací vývojářů:

Internet věcí: budování ekosystému Internetu věcí

Novinkou jsou snadno použitelné, otevřené API a nástroje pro platformu SAMSUNG ARTIK. Jde o end-to-end integrovanou platformu IoT (z anglického Internet of Things neboli Internet věcí), která mění proces tvorby a uvedení IoT produktů. Díky těmto API a nástrojům mohou společnosti bezpečně shromažďovat a ukládat všechny údaje z libovolného připojeného zařízení nebo cloudu služeb a pracovat s nimi. Rychle tak mohou uvést nová řešení a služby IoT na trh, čerpat z nových zdrojů příjmů a rozvíjet své podnikání.

Standardy otevřené platformy Samsung umožňují rychlejší a jednodušší vývoj nových podnikových, průmyslových a spotřebitelských aplikací. Zákazníci s různou úrovní dovedností a s různými požadavky budou mít užitek z řady nástrojů a API, které mapují co nejširší spektrum zařízení a projektů IoT. To vše je založené na profesionální, vysoce integrované a dobře známé vývojové platformě, jež obsahuje základní stavební kameny a průlomové technologie, aby vytvořila nový, výkonný IoT ekosystém a do budoucna uvedla IoT aplikace.

Zábavní služby & virtuální realita

Virtuální realita byla dalším klíčovým tématem na letošní Samsung Developer Conference. V návaznosti na popularitu brýlí Gear VR pokračoval Samsung v posilování svého vedoucího postavení na trhu virtuální reality, když v únoru představil Gear 360. Toto zařízení umožňuje snadno vytvářet, prohlížet a sdílet zážitky skrze 360stupňová videa a statický obrazový obsah.

Samsung také představil řadu vývojářských nástrojů pro televizory: Samsung Smart TV SDK, Samsung TV Toast (který umožňuje exportovat kódy na více televizních platforem) a Samsung Checkout on TV (nová platební služba optimalizovaná pro Smart TV).

Služby zabezpečeného podpisu

Samsung KNOX, oceňovaná bezpečnostní platforma, se rozšiřuje do dalších zařízení a zvyšuje svou interoperabilitu. Sloužit bude jako základ pro všechna podniková řešení a služby včetně zdravotnictví, automobilového průmyslu, financí a dalších segmentů. Bude také pokrývat zařízení střední třídy a stane se součástí nositelných zařízení, jako jsou Samsung Gear S2. KNOX zároveň překročí rámec operačního systému Android tak, aby byl dostupný pro operační systém Tizen společnosti Samsung.

Mladí vývojáři z celého světa

Jako součást závazku podporovat vzdělání v oblasti vědy a technologií a také jako povzbuzení mladých lidi pro kódování organizuje Samsung soutěže a kódovací iniciativy po celém světě. Na Samsung Developer Conference 2016 pozval šest mladých softwarových vývojářů ze Spojených států, Argentiny a Koreje, aby prezentovali své nápady a setkali se s profesionálními vývojáři.

Dva vítězové akademie US Mobile App 2015 ze Spojených států prezentovali své úspěchy. Aplikace Med Kid se snaží zábavným způsobem motivovat vážně nemocné děti, aby správně braly léky a udržovaly o tom záznamy. Druhá aplikace, hra Code Clash, učí děti kódování a pomáhá řešit nedostatečný počet inženýrů ve specifické oblasti JAVA programování. Své vítězné návrhy mobilních aplikací prezentovali i tři studenti z Argentiny a student z Koreje.

Společnost Samsung využívá nejenom pomoc externích vývojářů, ale také dává prostor pro rozvoj talentu svých vlastních zaměstnanců. Slouží k tomu celkem pět C-Lab projektů – zaměstnancům společnosti Samsung umožňují prosazovat vlastní tvůrčí podnikatelské nápady.

Další exkluzivní obsah ze Samsung Developer Conference 2016 naleznete na na adrese Samsung USA Newsroom http://news.samsung.com/us a na http://news.samsung.com/global.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., inspiruje svět a utváří budoucnost pomocí převratných idejí a technologií. Nově definuje svět televizorů, smartphonů, nositelných zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, tiskáren, lékařského vybavení, síťových systémů, polovodičů a LED řešení. Novinky naleznete v Samsung Newsroom na stránkách news.samsung.com.