Aplikace 2GIS poradí, kde můžete směnit peníze na dovolenou

Praha, 30. května 2016 – Při cestování za hranice patří Češi mezi konzervativnější národy z hlediska výběru destinací i platebních návyků. Podle průzkumu asociace Visa Europe jednoznačně upřednostňujeme hotovost před platbami kartou. A právě díky aplikaci 2GIS jednoduše zjistíte, kde je možné si potřebné valuty snadno opatřit již před dovolenou. Na výběr nabízí 190 směnáren v Praze. (TZ)

Výhradně hotovostí, kterou si před odjezdem vymění ve směnárně, platí na dovolené třetina dotazovaných Čechů. Překvapivě jde především o mladé cestovatele – v kategorii 18–24 let to uvedlo 40 % respondentů. Střední generace (35–54 let) také cestuje s valutami, ale doplňuje je i platbami kartou. Hotovost preferují na dovolené zejména ženy proto, aby měly přehled o výdajích a nepřekročily vymezený rozpočet.

S řešením, kde směnit peníze před dovolenou, skvěle pomůže informační systém Prahy 2GIS. Obsahuje přehled 190 směnáren v Praze, ze kterých můžete vybírat podle svých potřeb:

  • Vzpomněli jste si na výměnu peněz na poslední chvíli?

2GIS vyhledá nejbližší směnárny od místa, kde se právě nacházíte, a zobrazí ty, které jsou právě otevřené. Zároveň poradí nejvhodnější cestu pěšky, MHD i autem (včetně nejbližšího parkoviště).

  • Potřebujete před směnou vybrat peníze z bankomatu?

Zahraniční dovolená často vyžaduje větší obnos, který obvykle u sebe v hotovosti nenosíme. S aplikací 2GIS však snadno naleznete místo, kde lze požadovanou hotovost vybrat. Můžete zvolit některý z téměř tisícovky bankomatů v Praze, opět podle vzdálenosti a dalších preferencí.

  • Nechcete před cestou do směnárny vybírat velký obnos v hotovosti?

Většina směnáren přijímá pouze hotovost. V aplikaci 2GIS se však najdou i výjimky. Díky filtrování výsledků vyhledávání zobrazí 2GIS pouze směnárny, které přijímají i platbu kartou.

„Balení, předávání práce kolegům a zajišťování všeho potřebného před dovolenou bývá stresující. Směnu korun za valuty si však mohou čeští cestovatelé značně usnadnit s pomocí naší aplikace,“ říká Jan Vališ, ředitel společnosti 2GIS, a dodává: „Pokud cestujete například do Dubaje, italské Padovy nebo Ruska, může vám informační systém 2GIS dělat průvodce i tam. Aktuálně obsahuje detailní informace o více než 280 městech v 9 zemích světa. Nalézt ubytování, vyhlášenou restauraci nebo lékárnu tak bude hračka i na dovolené.“

O 2GIS

2GIS je městský informační systém provozovaný stejnojmennou společností. Aktuálně zahrnuje více než 280 měst v 9 zemích světa včetně metropole České republiky. Díky 2GIS získají obyvatelé i návštěvníci Prahy informace o lékárnách, bankomatech, kadeřnictvích, restauracích, klubech, kinech, divadlech, vysokých školách, úřadech, policii a mnoha dalších organizacích.

Mapa 2GIS obsahuje detailní vyznačení silnic, chodníků a stezek s nejstaršími budovami i novostavbami. Součástí je také vyhledávání optimální trasy pro cestování MHD i autem. V adresáři se zobrazují podrobné informace o organizacích včetně kontaktních údajů, vstupů do budov a nejbližšího parkování, které několikrát do roka aktualizují specialisté společnosti 2GIS.

Systém 2GIS lze používat online na webových stránkách www.2gis.cz. Všechny funkce a mapy jsou dostupné i bez připojení k internetu prostřednictvím aplikace pro počítače, smartphony a tablety. Aplikace 2GIS je zdarma ke stažení přes App Store, Google Play, BlackBerry World a Windows Phone Store.