Axis kupuje českou společnost 2N, světovou jedničku v oblasti IP interkomů

Akvizice je odpovědí na rostoucí trh IP video interkomů a dále posiluje nabídku řešení společnosti Axis Communications. (TZ)

Společnost 2N je přední světový výrobce IP interkomů s působností v dalších oblastech, jako je síťové audio a síťové interkomy určené pro výtahy. Společnost má dobře zavedené obchodní kanály díky spolupráci s firmami v oblasti instalace elektrorozvodů a interkomů stejně jako s výrobci výtahů. Akvizice tak bude dobře doplňovat současné prodejní kanály společnosti Axis na celém světě. Společnost 2N bude zároveň čerpat ze silné pozice Axisu na trhu díky přístupu k R&D zdrojům.

„Akvizice podtrhuje naši ambici přispívat k chytřejšímu a bezpečnějšímu světu. Zákazníci dnes ve zvýšené míře žádají integrovaná řešení s otevřenými standardy, která umožňují lepší zabezpečení.  Společně se společností 2N můžeme tuto poptávku uspokojit,” říká Peter Lindström, viceprezident společnosti Axis Communications pro nové obchodní příležitosti.

Značka 2N zůstane zachována a firma bude dále fungovat jako dceřiná společnost v rámci skupiny Axis. Spolupráce bude zahrnovat sdílení znalostí, vzájemnou podporu při výzkumu a vývoji i při uvádění produktů na trh. Důležitým společným úkolem bude urychlit probíhající přechod od analogových systémů k  IP interkomům a vytvářet nové obchodní příležitosti.

„Plánujeme růst a rozvoj jak pro Axis, tak pro 2N. Trh roste a díky akvizici 2N můžeme nadále pokračovat v revoluci, kterou přinášejí bezpečnostní řešení na bázi IP,“ říká Peter Lindström.

O společnosti 2N

2N je podle zprávy IHS světovou jedničkou na poli IP interkomů. 2N vyvíjí a poskytuje řešení pro ICT a fyzickou bezpečnost a má vedoucí podstavení na trhu v oblasti síťového audia a síťových interkomů (dveřní a nouzové IP interkomy). 2N má zhruba 200 zaměstnanců, ústředí společnosti je v Praze.

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis nabízí inteligentní bezpečnostní řešení, která vedou k chytřejšímu a lépe chráněnému světu. Axis je největší světový dodavatel na trhu IP kamer a působí jako hybná síla v tomto odvětví tím, že průběžně uvádí inovativní síťové produkty založené na otevřené platformě. S pomocí globální sítě partnerů tak přináší svým zákazníkům vysokou hodnotu. Axis si zakládá na dlouhodobých vztazích se svými partnery, kterým poskytuje na stávajících i na nových trzích jak průlomové síťové produkty, tak i své znalosti.

Axis má více než 2.100 vlastních zaměstnanců ve více než 50 zemích na celém světě a spolupracuje s globální sítí více než 80.000 partnerů. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.