Dell představil novinky v HPC segmentu

Praha, 28. června 2016 – Dell vylepšil své portfolio výkonných výpočetních clusterů (HPC). Výsledkem jsou nové systémy, které usnadní práci zejména organizacím v oboru bioinformatiky, genomiky, strojírenství, výroby a ve výzkumu. Systémy jsou v České republice dostupné od června 2016. V druhé polovině roku 2016 uvede Dell v rámci portfolia na světový trh server Dell PowerEdge C6320p. (TZ)

Dell HPC portfolio pro podniky všech velikostí

Portfolio Dell HPC kombinuje flexibilitu přizpůsobených HPC systémů s rychlostí, jednoduchostí a spolehlivostí předkonfigurovaných systémů. Technici a odborníci na domény ze společnosti Dell navrhli a přizpůsobili nové systémy HPC pro specifické vědecké obory, výrobu a analýzu pracovní zátěže. Řešení bylo plně testováno a validováno systémem building block, za podpory řešení s jediným hardwarovým bodem a dalšími možnostmi služeb dostupných v rámci celého životního cyklu.

Firmy a instituce si nyní mohou díky zjednodušené konfiguraci a uspořádání mnohem rychleji vybrat a instalovat aktualizované Dell HPC systémy v jakémkoliv měřítku. Například konfiguraci Intel® System Scalable Framework®, která patří do rodiny nejnovějších procesorů Intel® Xeon® s podporou Intel® Omni-Path Architecture (Intel® OPA) a software v úložišti Dell HPC Lustre a Dell HPC NFS:

  • Dell HPC System for Life Sciences – Vytvořeno pro organizace zabývajícími se přírodními vědami. Umožňuje centrům v oboru bioinformatiky a genomiky přinášet výsledky a identifikovat procedury v klinicky relevantních lhůtách při zachování dodržování a ochrany důvěrných dat.
  • Dell HPC System for Manufacturing – Umožňuje zákazníkům ve výrobě a strojírenství provozovat komplexní projektové simulace včetně strukturální analýzy a výpočetní dynamiky.
  • Dell HPC System for Research – Umožňuje výzkumným centrům rychlý rozvoj HPC systémů, které odpovídají specifickým potřebám nejrůznějších pracovních úloh zahrnující komplexní vědeckou analýzu.

Dell HPC vede ve spolupráci s průmyslovými partnery technologický pokrok, díky kterému pomáhá urychlit inovačními cykly zákazníků

Další nabídka portfoliu v HPC serverů, Dell PowerEdge C6320p server, bude dostupná v druhé polovině roku 2016 s procesorem Intel® Xeon Phi ™. Server PowerEdge C6320p umožní zákazníkům:

  • Získat rychlejší vhled s modulárním stavebnicovým designem, zajistit rychlejší postřeh pro datově náročné výpočty a škálovatelné paralelní zpracovávání.
  • Zvýšit výkon v hustém a vysoce paralelním HPC prostředí s 72 jádry, které jsou speciálně optimalizovány pro paralelní výpočty.
  • Zjednodušit a automatizovat správu systémů s integrovaným Dell Remote Access Controller 8 (iDRAC8) s Lifecycle Controller. Zákazníci mohou nasadit, monitorovat a aktualizovat PowerEdge C6320p servery rychleji a zajistit tak vyšší úroveň služeb a dostupnosti.

Urychlení Time-to-Insight s Dell HPC zákaznickými systémy po celém světě

Centrum pro High Performance Computing (CHPC) tento měsíc představila Lengau, číslo 1 mezi nejrychlejšími HPC systémy na africkém kontinentu podle seznamu TOP500 z června 2016. Poháněn 1,039 servery Dell PowerEdge, úložištěm Dell Storage, sítí Dell a Mellanox FDR InfiniBand. Systém je navržen tak, aby otevřel nové možnosti a cesty výzkumu, jako je Square Kilometer Array (SKA) radio teleskopický projekt, a stimuloval projekty soukromého sektoru v oblastech od modelování klimatu ke skladování energie.

Další odkazy v angličtině

 

 

###

O společnosti Dell

Společnost Dell naslouchá svým zákazníkům a přináší inovativní technologie, řešení a služby s přidanou hodnotou, kterým mohou zákazníci po celém světě důvěřovat. Pro více informací navštivte www.dell.cz

Dell je ochrannou známkou společnosti Dell Inc. Dell se zříká jakýchkoli vlastnických zájmu na ostatních známkách a názvech.