Společnosti Vltava-Labe-Press, Astrosat Media a Tablet Media sfúzují do jedné firmy

Společnosti Vltava-Labe-Press, Astrosat Media a Tablet Media se sloučí do jedné společnosti s novým názvem Vltava Labe Media a jako samostatné firmy zaniknou. K fúzi dojde od července 2016. (TZ)

Společnost Penta resp. Angaur je v současnosti jediným akcionářem vydavatelství Vltava-Labe-Press a Tablet Media. Vltava-Labe-Press je pak jediným akcionářem vydavatelství Astrosat Media. Fúzí se tak završí akvizice jednotlivých společností, které Penta na českém mediálním trhu v minulém roce získala.

Se změnou názvu společnosti dochází i ke změně sídla, které bude v Praze Jinonicích v budově Aviatica v komplexu Waltrovka.

Mediální skupina Vltava Labe Media je druhým největším subjektem na tištěném trhu z pohledu celkového zásahu počtu čtenářů.

VLP

Vltava-Labe-Press je druhé největší české vydavatelství s tržním podílem 16,5 % na českém trhu a od listopadu 2015 je součástí investiční skupiny Penta. Do skupiny patří i největší slovenské vydavatelství News & Media Holding. VLP vydává Deník, nejčtenější nebulvární deník v České republice a prostřednictvím dceřiné společnosti Astrosat Media lifestylové tituly Glanc, Story, Gurmet, Kondice, National Geographic, dvouměsíčník Kreativ Praktická žena, tradiční tituly Týdeník Květy, Vlasta, Překvapení, Magazín Šíp a měsíčník Dům a zahrada. VLP vydává největší počet televizních časopisů TV magazín, TV star, TV mini, TV expres a Křížovkářský TV magazín. Od roku 2015 také tabletové magazíny Dotyk, Dotyk Byznys, Dotyk Styl Royal a Dotyk Styl Bydlení.