České Radiokomunikace rozšířily vysílání RS 8 o stanici ZAK TV a dva nové vysílače ve Stříbře a Tachově

Praha, 22. července 2016 – České Radiokomunikace (ČRa) zařadily do vysílání Regionální sítě 8 (RS 8) novou televizní stanici ZAK TV a zároveň i zvyšují pokrytí celé sítě. Přidávají do ní vysílače v Plzeňském kraji, a to ve Stříbře a Tachově. Jejich oficiální provoz byl zahájen minulý týden. Umožní lepší dostupnost právě ZAK TV, která se svým obsahem soustředí zejména na západní část České republiky. (TZ)

V nabídce Regionální sítě 8 jsou nyní tedy nově ZAK TV a dále Sport 5, TV 8, Óčko Expres, TV Noe, regionalnitelevize.cz a stanice Barrandov Muzika. Signál nyní zachytí více než 57% obyvatel České republiky. Počet vysílačů, které zajišťují pokrytí RS 8, se zvýšil na 18 a zlepšila se dostupnost sítě zejména v okolí nových lokalit

„Snažíme se, aby programy v  Regionální síti 8 mohlo sledovat co nejvíce diváků, a pokrytí stále rozšiřujeme. Soustředíme se především na větší města a jejich okolí. Jsme rádi, že je o vysílání v RS 8 zájem a nyní jsme mohli zařadit novou stanici ZAK TV,“ říká ředitel regulace a strategie ČRa Marcel Procházka.

Regionální síť 8 disponuje kapacitou osmi SD TV programů MPEG-2 (720 x 576) nebo ekvivalentně čtyř programů v HD kvalitě MPEG-4 (1920 x 1080).

České Radiokomunikace a.s. (ČRa) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. ČRa disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.