SOU-3 od ELKO EP: Soumrakový a světelný spínač v jednom

Holešov, 22. července 2016 – Když k večeru zapadá slunce a úroveň intenzity okolního světla klesne pod nastavenou hodnotu, sepne osvětlení, při východu slunce ho zase automaticky vypne. Pokud je v místnosti přes den až příliš světla, zatáhne žaluzie. Takto elegantně umí pracovat se světlem nové zařízení SOU-3 od ELKO EP, které přináší na elektroinstalační trh hned dva přístroje v jednom – soumrakový i světelný spínač. (TZ)

Soumrakový a světelný spínač SOU-3 má vestavěný přesný senzor světla a díky krytí IP65 je určen i pro venkovní použití. Krabička je přizpůsobena k montáži na zeď a má bezšroubkové odnímatelné víčko. Mezi funkcemi soumrakový a světelný spínač se volí propojkou.

Ve funkci soumrakový spínač spíná při poklesu intenzity okolního světla pod nastavenou hodnotu (např. 300 lx), rozpíná pak při jejím zvýšení. Uplatnění tak najde zejména při spínání osvětlení za soumraku a v noci u pouličního osvětlení, osvětlení reklam, výloh apod.

Ve funkci světelný spínač naopak spíná při zvýšení intenzity okolního světla, rozpíná při snížení. V této funkci se SOU-3 používá pro spínání zařízení, při dosažení stanovené intenzity okolního světla (většinou svitu slunce), jako jsou žaluzie, markýzy, solární panely apod.

SOU-3 umožňuje nastavit 3 rozsahy úrovně osvětlení a 3 hodnoty časového zpoždění (0, 1 a 2 min.). Možnost nastavit časové zpoždění přitom eliminuje krátkodobé výkyvy intenzity osvětlení, například oslněním reflektory kolemjedoucího automobilu. Díky 12A/AC1 (AgSnO2) spínacímu kontaktu umožňuje zařízení SOU-3 přímé spínání světel a to i s LED.

Soumrakový a světelný spínač SOU-3 je určen pro montáž odbornými elektroinstalačními firmami a lze ho pořídit za 639 Kč bez DPH.

Nastavení rozsahu úrovně osvětlení:

Funkce soumrakový spínač:

Rozsah 1: 1-10 lx

Rozsah 2: 10-100 lx

Rozsah 3: 100-1000 lx

Funkce světelný spínač:

Rozsah 1: 100-1000 lx

Rozsah 2: 1000-10 000 lx

Rozsah 3: 10 000-100 000 lx

Více informací a podrobné technické specifikace najdete zde:

http://www.elkoep.cz/produkty/elektronicke-pristroje/soumrakove-spinace/soumrakovy-spinac-s-krytim-ip65-sou-3-102/

Více informací o společnosti ELKO EP na www.elkoep.cz, www.inels.cz nebo na facebooku www.facebook.com/ElkoEP

###

ELKO EP patří mezi nejvýznamnější evropské hráče v oboru domovních i průmyslových elektroinstalací a chytrých elektroinstalací pro bydlení, tzv. iNELS – Smart Home&Building Solutions. Tato ryze česká společnost zaměstnává v současnosti téměř 300 lidí. Společnost exportuje do
70 zemí světa a má 11 zahraničních poboček. V roce 2015 dosáhl obrat společnosti 540 milionů korun. Společnost ELKO EP se stala Firmou roku 2012 ve Zlínském kraji. Více informací naleznete na webových stránkách www.elkoep.cz a www.inels.cz.

Informace o společnosti ELKO EP www.elkoep.cz, vše o produktu iNELS je na www.inels.cz.