Nový seriál Lidových novin vzdá poctu olympijským legendám

Klíčové okamžiky stodvacetileté historie novodobých letních olympijských her přiblíží čtenářům Lidových novin nový seriál Olympijské legendy. Projekt je součástí mimořádné olympijské nabídky nejstaršího dosud vycházejícího českého deníku. Nový seriál mapuje v poutavých příbězích 120 let letních olympijských her už od první olympiády v roce 1896 v Aténách až do her v Londýně 2012. První díl vyjde v Lidových novinách v pondělí 1. srpna, další budou vycházet každý všední den až do pátku 19. srpna. (TZ)

Čtenáři se dozvědí, jak například do her zasáhly války, politika či teror. Proč například nejeli Američané v roce 1980 do Moskvy? A jak probíhala „pomsta“ socialistických států o čtyři roky později? Jaký skandál způsobili českoslovenští fotbalisté hned při svém olympijském debutu v roce 1920? A komu věnovala Věra Čáslavská své čtyři zlaté medaile z Mexika 1968?

Kuriozity, silné příběhy a dechberoucí výkony budou součástí seriálu, který připravili autoři Lidových novin ve spolupráci se sportovním historikem Františkem Kolářem.

„Lidové noviny budou největší sportovní události letošního roku věnovat mimořádnou pozornost,“ říká ředitel redakce Veselin Vačkov a dodává: „Kromě historického seriálu pro čtenáře připravujeme každodenní rozšířené zpravodajství z Ria, speciální diváckou přílohu na začátku her a olympijský speciál magazínu Pátek 5. srpna. Olympiádě se bude věnovat i příloha Orientace a samozřejmě kontinuální zpravodajství serveru Lidovky.cz. Novinkou je připravovaný ranní výsledkový newsletter pro předplatitele.“