Společnost SAP byla ve studii Gartner Magic Quadrant označena za lídra v oblasti nástrojů pro integraci dat

Praha — 25. srpna 2016 — Společnost SAP SE (NYSE: SAP) byla v reportu Magic Quadrant 2016 nezávislé analytické společnosti Gartner Inc. jmenována lídrem v oblasti nástrojů pro integraci dat. V analytické studii „Magic Quadrant for Data Integration Tools“* společnost Gartner vyhodnotila SAP díky realizačním schopnostem a ucelené vizi jako nejvýznamnějšího dodavatele produktů pro integraci dat. SAP tuto pozici drží již devátým rokem po sobě. (TZ)

„Společnost Gartner vyhodnotila SAP jako lídra na trhu nástrojů pro integraci dat díky našim inovativním a komplexním řešením pro správu podnikových informací. Tato řešení našim zákazníkům a partnerům pomáhají prosperovat v digitální ekonomice,“ řekl Philip On, viceprezident pro produktový marketing ve společnosti SAP, a dodal: „data jsou základem úspěchu každého digitálního podnikání a posláním společnosti SAP je poskytovat našim zákazníkům důvěryhodná, úplná a relevantní data, a pomáhat jim tak naplno využít veškeré dostupné informace.“

Podle společnosti Gartner architekti a vývojáři nesmí spoléhat na následné zpracování dat až po jejich konsolidaci a vložení do databáze. Potřeba rychlé integrace dat vyžaduje nástroje a platformy se schopností rychlého načítání a analyzování lokálních i cizích metadat, stejně jako dynamické reakce na tato data a jejich oddělené zpracování.

Nejnovější inovace řešení SAP® pro správu podnikových informací nabízí rozšířenou podporu pro data pocházející z nových cloudových prostředí a prostředí velkých dat, zdokonalené možnosti samoobsluhy a funkce pro komplexní správu podnikových informací. Nové verze řešení pro inteligentní integraci dat a zajišťování kvality dat SAP HANA®, aplikací SAP Agile Data Preparation a SAP Data Services a softwaru SAP Information Steward umožňují zákazníkům a partnerům lépe využívat cenná data v prostředí digitálního podnikání.

Další informace o studii Magic Quadrant for Data Integration Tools naleznete v plném znění zprávy společnosti Gartner.

*Gartner, „Magic Quadrant for Data Integration Tools“, vydáno 8. srpna 2016, autoři Mark A. Beyer, Eric Thoo, Ehtisham Zaidi, Rick Greenwald

Více informací najdete na SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají zhruba 320 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Další informace naleznete na www.sap.com.