Společnosti LAMA ENERGY GROUP a itself majetkově vstoupily do 4NET.TV solutions

Společnosti LAMA ENERGY GROUP s.r.o. a itself s.r.o. se staly minoritními akcionáři společnosti 4NET.TV solutions a.s., která je předním českým vývojářem softwarových řešení pro internetovou televizi. LAMA ENERGY GROUP a itself se tak přidaly ke stávajícímu minoritnímu akcionáři, kterým je společnost PODA a.s. Většinový podíl nadále drží zakladatel společnosti a její ředitel pan Tomáš Říha. Všichni tři minoritní akcionáři jsou zároveň zákazníky 4NET.TV solutions v oblasti provozování IPTV/OTT televizního vysílání. (TZ)

Tomáš Říha uvádí: „Vstupem LAMA ENERGY GROUP a itself do 4NET.TV solutions vzniklo strategické partnerství, ze kterého bude těžit nejen společnost, ale především její zákazníci a koncoví zákazníci všech tří minoritních akcionářů.“

Vladimír Rusnák, výkonný ředitel DIGI CZ, dceřiné společnosti LAMA ENERGY GROUP, uvádí: „Pro internetovou platformu Nové DIGI TV jsme vybrali OTT řešení postavené na softwaru 4NET.TV solutions, který ocení naši zákazníci pro jednoduché, rychlé a intuitivní ovládání a také pro mnoho nabízených funkcionalit. Vysoce oceňujeme, že nám původní akcionáři umožnili kapitálový vstup do 4NET.TV solutions, kterým chceme přispět k rozvoji společnosti a zároveň posílit naše vzájemné obchodní vztahy“.

Za společnost PODA doplňuje její statutární ředitel, pan Martin Šigut: „Vstup nových dvou akcionářů vítáme. Vidíme zde velký potenciál pro synergické efekty, kterými se nadále posílí pozice 4NET.TV solutions na trhu.“

Jan Dašovský, jednatel a zakladatel itself, dodává: „Vzniklé partnerství znamená pro rozvoj internetové televize pořádnou dávku nové energie. Pro nás je pak doplněním posledního chybějícího dílu do skládačky v provozování IPTV/OTT jako komplexní služby.“

O společnosti 4NET.TV solutions

4NET.TV solutions má dlouholeté zkušenosti na poli vývoje softwaru a správy serverových a síťových prostředí. Tyto zkušenosti se staly základem pro vytvoření robustní  IPTV platformy, kterou dnes využívá velká část středně velkých českých operátorů.

O společnosti PODA

Společnost PODA patří mezi přední poskytovatele telekomunikačních a datových služeb s více než 20letou tradicí působení na trhu. Svá řešení realizuje především na vlastních datových sítích. Díky neustálým investicím do rozvoje technologických řešení a zařízení přináší svým zákazníkům vysoce kvalitní a stabilní internetové připojení, televizní vysílání, IP telefonní linky, mobilní služby a datacentrum. Od roku 2015 připojuje PODA bytové domácnosti pomocí technologicky nejpokročilejšího způsobu, kterým jsou pasivní optické sítě na bázi GPON, a stává se operátorem s největším počtem optických přípojek v ČR.

O LAMA ENERGY GROUP a DIGI CZ

LAMA ENERGY GROUP je česká investiční skupina, která prostřednictvím společnosti DIGI CZ provozuje placenou televizi Nová DIGI TV zaměřenou na špičkový sportovní obsah a program pro celou rodinu. V ČR nabízí Nová DIGI TV exkluzivně mimo jiné fotbalové soutěže Premier League, La Liga a Sky Bet Championship. DIGI CZ nabízí v ČR již od roku 2006 služby placené televize na satelitu a od září 2016 i přes internet.

O společnosti itself

itself je ryze česká společnost v soukromém vlastnictví. Provozuje vlastní optickou páteřní síť o délce více než 2 200 km po celé České republice se dvěma datacentry v Brně a Ivančicích. Projektuje a realizuje výstavbu telekomunikačních sítí. Z hlavní přijímací stanice distribuuje více než 350 televizních stanic, a to v podobě streamů nebo jako službu IPTV na klíč. Pod značkou Selfnet přináší internetové připojení a televizní vysílání do více než 35 000 domácností ve 40 městech a obcích jižní Moravy. itself má v oblasti OTT a IPTV mnohaleté zkušenosti jako systémový integrátor a dodavatel technických streamů. Tyto služby využívá více než 60 000 koncových zákazníků národních telekomunikačních operátorů i regionálních poskytovatelů internetového připojení.