Tech Data Europe distributorem značky Silent Circle

Tech Data rozšiřuje své portfolio zařízení a softwarových řešení pro oblast podnikové mobilní bezpečnosti o značku Silent Circle (TZ)

Praha, 19. září 2016Společnost Tech Data Europe oznámila, že uzavřela nový celoevropský distribuční kontrakt s firmou Silent Circle, světovým leadrem v oblasti mobilní bezpečnosti. Silent Circle nabízí zabezpečená a šifrovaná mobilní zařízení, softwarové aplikace a služby pro správu komunikace pro korporace, vlády i jednotlivce po celém světě. Řešení Silent Circle budou dostupná prostřednictvím služby Activate Here.

Zákazníci z celé Evropy budou mít snadný přístup k celé řadě produktů a řešení včetně:

  • Blackphone, což je vysoce zabezpečený smartphone. Běží na operačním systému Silent, který je vylepšeným operačním systémem Android, a obsahuje sadu aplikací navržených tak, aby držel obchodní a osobní informace oddělené a v bezpečí.
  • Silent Phone je aplikace, která pracuje na jakémkoli zařízení. Umožňuje vést šifrované a bezpečné hlasové hovory, konferenční hovory, videokonference, posílat textové zprávy nebo soubory.
  • Silent Manager, jednoduchá a bezpečná, cloudová konzole pro správu uživatelů, skupin a zařízení.

“Kybernetické útoky představují jednu z největších hrozeb pro podniky, vlády i spotřebitele na celém světě. V souvislosti s tím stále roste poptávka po sofistikovanějších a robustnějších systémech a zařízeních, která chrání naše soukromá data,” řekl Stephen Nolan, senior viceprezident Tech Data Mobile. “Produkty Silent Circle jsou zaměřeny právě na tuto oblast a těšíme se, že se prostřednictvím našich partnerů rozšíří v celé Evropě.”

“S řešením na ochranu soukromí Silent Circle naroste portfolio produktů a služeb Tech Data Mobile. Balíčkem, který obsahuje zařízení, software a služby, vytvořila společnost Silent Circle komplexní řešení umožňující organizacím čelit rostoucímu ohrožení v oblasti obchodní komunikace,” dodal Luc Van Huystee, viceprezident společnosti Tech Data Mobile.

„Jsme velmi rádi, že spolupracujeme s Tech Data,” řekl Matt Neiderman, prozatímní generální ředitel, Silent Circle. “Jejich geografické pokrytí, distribuční síť a odborná znalost mobilního a podnikového softwaru dokonale ladí s naší strategií. Zejména teď, když Silent Circle významně posiluje na trhu zabezpečené mobilní komunikace pro podniky. Jsme přesvědčeni, že Tech Data našim specializovaným prodejcům poskytne příkladnou podporu a že budou spolupracovat na identifikaci a realizaci dalších obchodních příležitostí.”

O společnosti Tech Data Distribution

Firma Tech Data Distribution, s.r.o., je přední distributor výpočetní a komunikační techniky, digitální spotřební elektroniky a software pro český a slovenský trh. Společnost byla založena v polovině roku 1991 v Praze pod názvem Expert & Partner. V dubnu 1993 se stala součástí celoevropské distribuční sítě Computer 2000, vlastněné od roku 1999 americkou distribuční firmou Tech Data Corporation. V distribuční nabídce Tech Data Distribution naleznete produkty nejdůležitějších výrobců ze všech oblastí výpočetní a komunikační techniky. V březnu 2004 úspěšně proběhla integrace společnosti Azlan. K obsluze svých zákazníků využívá logistické centrum v Boru u Tachova, které v rámci Tech Data Corporation patří mezi největší na světě.

O společnosti Tech Data Corporation

Společnost Tech Data Corporation je předním světovým distributorem produktů, řešení a služeb v oblasti informačních technologií. Díky propracované logistice a službám s přidanou hodnotou pomáhá 105 000 prodejců ve více než 100 zemích světa efektivně uspokojovat požadavky koncových uživatelů na nejrůznější technologie. Společnost se umístila v žebříčku Fortune 500 na 108. místě a dosáhla tržeb ve výši 26,4 mld. USD za poslední fiskální rok, který skončil 31. ledna 2016. Více informací najdete na: www.techdata.com nebo na sociálních sítích Facebook a Twitter.