Oracle oznamuje v oboru nejkomplexnější analytické služby poskytované formou cloudu

Společnost Oracle oznamuje řadu inovací svých analytických služeb. Podniky díky tomu mají k dispozici kompletní sadu, která jim pomocí cloudu umožňuje využít hodnotu skrytou v datech. (TZ)

Nové funkce mohou změnit způsoby, jak fungují lidé, algoritmy, procesy i počítače. Poskytují např. intuitivní vizualizaci, předpovědi na základě expertních modelů a adaptivní učení. Oracle Analytics Cloud je jediné řešení tohoto typu pro podnikovou analytiku, které pokrývá všechny funkce (end-to-end). Poskytuje škálovatelnou infrastrukturu pro vysoce výkonné zpracování analytických úloh, širokou sadu nástrojů pro přípravu dat, vyhledávání informací, vizualizaci a spolupráci. Připravená je sada modelů pro strojové učení v závislosti na oborech (doménách) a klíčové ukazatele výkonu (KPI, key performance indicators) spojené s osvědčenými zásadami (best-practice) pro analytiku. K dispozici jsou také normované sady veřejných dat, vše v podobě přímo navržené pro analytické aplikace.

„Nasazování softwaru pro business analytics v rámci veřejného cloudu je stále relativně na začátku. Očekává se ale, že cloudový trh poroste 5krát rychleji než nasazování analytických aplikací v režimu on-premise nebo jinými způsoby. Služba Oracle Analytics Cloud zvládá řízení heterogenních dat i architektur pro analýzy, přináší samoobslužné funkce a obsahuje i vestavěnou funkcionalitu na bázi umělé inteligence. To vše dává společnosti Oracle velmi dobrou pozici a umožňuje jí využít příležitostí, které jsou na současném trhu k dispozici,“ uvádí  Dan Vesset, viceprezident skupiny  Analytics and Information Management ve společnosti IDC.

Oracle Analytics Cloud jako jediná platforma na současném trhu nabízí

Vysoce výkonnou škálovatelnou infrastrukturu pro analytiku

Pokročilé funkce pro přípravu dat, vyhledávání, vizualizaci a spolupráci

Vestavěné modely pro analytiku a strojové učení

Sady veřejných dat pro analytické aplikace

Oracle Analytics Cloud přináší více než 8 000 předem připravených osvědčených postupů a klíčových ukazatelů výkonosti pro různé role/funkce včetně prodeje, marketingu, služeb, financí, lidských zdrojů a dodavatelského řetězce. K dispozici jsou analytická řešení optimalizovaná pro konkrétní obory/vertikální trhy (mj. komunikace, výroba, strojírenství, vzdělání, finanční služby, maloobchod, hotely/restaurace a rozvodné sítě).

Spolupráce v rámci komunity kolem služeb  Oracle Cloud umožňuje sdílet analýzy i zkušenosti, vyměňovat si datové modely, řešení pro strojové učení i algoritmy.

„Konkurence v oblasti cloudových služeb mění svou podobu,“ uvádí  Thomas Kurian, prezident produktového vývoje společnosti Oracle. „Levný výpočetní výkon a úložné kapacity jsou samozřejmě důležité, ale to hlavní je přinášet zákazníkům vyšší obchodní hodnotu a umožnit jim lepší pohled na jejich data i procesy. Společnost Oracle jako jediná dokáže podnikům dodat právě tuto hodnotu, propojit data, technologie i odborné znalosti.“

O konferenci Oracle OpenWorld 2016

Konference Oracle OpenWorld si za posledních 20 let získala místo nejvýznamnější akce tohoto druhu v oblasti byznysu a technologií. Osobně se jí účastní desetitisíce lidí a miliony ji sledují on-line.

Oracle OpenWorld  2016 se koná pod heslem „ultimate cloud experience“ (maximální zážitek z cloudu) a hlavním cílem konference je ukázat podnikům, jak cloud může podpořit jejich růst a inovace, podrobně představit klíčové průmyslové trendy a průlomové technologie. Tato akce přináší více než 2 2000 vzdělávacích setkání, kde své zkušenosti sdílejí partneři a zákazníci společnosti Oracle, a lze tedy získat informace z první ruky. K dispozici jsou stovky ukázek a prezentací více než 400 partnerů a zákazníků společnosti Oracle z celého světa, které demonstrují roli cloudu na všech úrovních (aplikace – SaaS, platforma – PaaS, infrastruktura – IaaS). Konference Oracle OpenWorld 2016 se koná 18.–22. září v komplexu Moscone Center v San Franciscu.

Podrobnější informace (v angličtině)

Hlavní web konference: www.oracle.com/openworld

Oracle OpenWorld – mobilní aplikace ke stažení

Přímý přenos – hlavní projevy na konferenci

Oracle OpenWorld na Facebooku

Oracle OpenWorld na Twitteru

Hlavní web konference JavaOne: www.oracle.com/javaone

O společnosti Oracle

Oracle nabízí komplexní a plně integrovaný set cloudových aplikací a platformních služeb. Pro více informací o Oracle (NYSE: ORCL) navštivte www.oracle.com.