Valeo a Gemalto se staly partnery, kteří dokáží proměnit váš chytrý telefon v zabezpečený klíč od auta

Valeo, jeden z předních světových dodavatelů pro automobilový průmysl, se spojilo se společností Gemalto, světovým lídrem v oblasti digitálního zabezpečení. Toto spojení by mělo přinést bezpečnost systému virtuálního klíče od auta nazvaného Valeo InBlue®. Díky této technologii mohou řidiči pomocí chytrého telefonu nebo připojených hodinek zamknout, odemknout a nastartovat svůj vůz. Pomocí technologie Bluetooth® lze ovládat další užitečné funkce a získat i přístup k užitečným datům o vozidle.  (TZ)
Tato technologie je založena na palubním zařízení, které je připojené k sadě Smartphone Development Kit (SDK) využívající zabezpečený virtuální klíč, poskytovaný na cloudové platformě Valeo.

Valeo InBlue® využívá řešení Gemalto Allynis Trusted Services Hub (TSH), které zajišťuje bezpečný přenos informací Over-The-Air (OTA) mezi aplikací a citlivými datovými systémy vozidla. Díky bezpečnostnímu řešení Gemalto jsou informace během přenosu virtuálního klíč e do chytrého telefonu chráněné na stejně vysoké úrovni, jako mobilní platební řešení používané bankami po celém světě.

Valeo InBlue® je kompatibilní s chytrými telefony s operačními systémy Android nebo iOS v jakékoliv mobilní síti. Díky snadné implementaci je připravené pro okamžité použití na jakémkoliv trhu.

V roce 2015 bylo po celém světě prodáno 1,4 miliardy chytrých telefonů a každý rok se očekává nárůst tohoto počtu o dalších až 50 milionů zařízení. Neustále rostoucí množství smartphonů otevírá dveře do světa možností jejich propojení s chytrými automobilovými aplikacemi,“ říká Marc Vrecko, prezident divize Valeo Comfort and Driving Assistance. „Gemalto je průkopníkem zabezpečeného propojení technologií automobilů a jeho osvědčený Trusted Service Hub nám pomohl nabídnout novou generaci služeb se zvýšenou bezpečností pro řidiče a výrobce automobilů,“ dodává.

S Valeo InBlue® se mohou autorizovaní uživatelé vzdáleně spojit s vozidlem a přijímat užitečné informace, jako je jeho poloha nebo množství paliva v nádrži. To otevírá velké možnosti pro služby bezpečného sdílení či pronájmu automobilů.
 
Lidé milují svá auta podobně jako svá připojená zařízení. Propojením obou těchto vášní dokážeme zvýšit výkonnost automobilového sektoru, stejně jako bezpečnost a komfort řidiče. Jde o odrazový můstek do zcela nové úrovně zajištění individuální mobility formou jednoduššího půjčování či sdílení automobilů,“ vysvětluje Frederic Vasnier, výkonný viceprezident Embedded Software and Product  Gemalto. „Technologie Valeo InBlue® chrání virtuální klíče před hackery a výrazně zvyšuje bezpečnost a pohodlí pro řidiče. Čeká nás revoluce v oblasti služeb sdílení a půjčování aut, která přinese zcela nový segment trhu. Podle odhadů společnosti Frost & Sullivan bude do roku 2020 tento způsob mobility využívat 26 milionů lidí,“ doplňuje.

Valeo

Společnost Valeo je dodavatelem pro automobilový průmysl a je partnerem pro všechny výrobce automobilů po celém světě. Jako technologická společnost navrhuje Valeo inovativní produkty a systémy, které přispívají ke snižování emisí CO2, ke zlepšení výkonu vozidel a také k vývoji intuitivního řízení. V roce 2015 činil celkový prodej skupiny 14,5 miliardy eur a investovala přes 10 % z prodeje do výzkumu a vývoje. Valeo vlastní 148 výrobních závodů, 19 výzkumných center, 35 vývojových center a 15 distribučních skladů, zaměstnává 88 800 lidí ve 32 zemích po celém světě.

Společnost je kótovaná na pařížské burze a je součástí indexu CAC40.

Pro více informací navštivte naše webové stránky: www.valeo.cz

Gemalto
Gemalto je světová jednička v oblasti digitální bezpečnosti s obratem 3,1 miliardy eur za rok 2015 a zákazníky ve více než 180 zemích světa. Tato firma přináší důvěryhodnost do stále více propojeného světa.
Technologie a služby této společnosti umožňují firmám a vládám ověřování identity a ochranu dat. Zajišťují jim bezpečnou komunikaci v oblasti osobních zařízení, připojení objektů a cloudových technologií.

Řešení Gemalto se nacházejí v samotném srdci moderního života, od plateb přes podnikové zabezpečení a internet věcí. Jejich technologie ověřují lidi, transakce a objekty, zajišťují šifrování dat a vytvářejí hodnotu pro software – svým klientům umožňují poskytovat zabezpečené digitální služby miliard individualit a věcí. Gemalto zaměstnává 14 000 lidí ve 118 kancelářích, ve 49 zemích má 45 datových a 27 výzkumných a softwarových vývojových center.

Pro více informací navštivte www.gemalto.com, nebo sledujte @gemalto na Twitteru.