COMGUARD zahajuje distribuci vulnerability managementu od Rapid7

COMGUARD, již 10 let úspěšný VAD distributor bezpečnostních ICT & síťových řešení, podepsal distribuční smlouvu se společností Rapid7 a zahajuje prodej řešení penetračního testování, vulnerability managementu a skenování webových aplikací této značky na trhu v České Republice a na Slovensku. (TZ)

Společnost COMGUARD se stává výhradním distributorem zn. Rapid7 pro český a slovenský trh, otvírá své distribuční kanály pro prodej řešení této značky a zároveň nabízí lokální odborné poradenství, support i školení na jednotlivé produkty.

Rapid7 pomáhá IT profesionálům řídit bezpečnost, odhalovat a prioritizovat zranitelnosti v jejich organizaci a rychle se rozhodnout díky správným informacím ve správném čase a v přehledné podobě.

Rapid7 umí odhalit síťové a aplikační zranitelnosti, rizikové chování uživatelů, rizikové konfigurace aktivních prvků nebo např. odhalit rizikové využití cloudových služeb. Díky pokročilým analytickým nástrojům osvobozuje IT pracovníky od manuální práce a umožňuje jim soustředit se na strategické projekty pro efektivní zabezpečení firemních sítí.

Rapid7 Nexpose, společností Gartner oceňované řešení („Strong Positive“) vulnerability managementu, je řešení pro správu hrozeb, které dynamicky sbírá data a analyzuje rizika pro detekci zranitelností, přičemž hlavní funkcí je provádění auditů a monitorování operačních systémů, serverů, síťových prvků, databází a webových aplikací na známé či neznámé hrozby. Nexpose je navržen tak, aby bezpečnostní týmy mohly jednoduše identifikovat, vyhodnotit a reagovat na kritické a nenadálé bezpečnostní hrozby. Cena základního balíčku Rapid7 Nexpose Express, který by neměl chybět ve výbavě žádného Security Managera, přitom začíná již na 1.600,- EUR.

Rapid7 Metasploit je řešení pro penetrační testování, které pomáhá zvýšit produktivitu penetračních testerů, ověřuje zranitelnosti, odhaluje phishingové hrozby a pomáhá zvyšovat bezpečnost odstraněním slabých míst v infrastruktuře. Simuluje reálné útoky s cílem najít slabá místa dřív než škodlivý kód/útočník. Cílem penetračního testu je provést důkladné posouzení závažnosti a navrhnout protiopatření, aby se riziko snížilo.

Rapid7 AppSpider je dedikovaný vulnerability management pro aplikace nezávisle na tom, zda jsou webové, mobilní nebo v cloudu. AppSpider provádí nepřetržité monitorování sítě a identifikuje změny v celém spektru využívaných aplikací a identifikuje jejich zranitelnosti. Podstatnou částí je pokročilý reporting a automatizovaný ticketing.

Více informací najdete zde.

Doporučení Intel Security a integrace s McAfee SIEM, McAfee ePO™: https://www.rapid7.com/docs/Product-Brief-Nexpose-MVM-with-feature-list-FINAL-120315.pdf  

Stránky výrobce: https://www.rapid7.com/

Společnost COMGUARD a.s. je B2B společností zaměřenou na value-added distribuci bezpečnostních a síťových řešení IT. K jejím hlavním partnerům patří společnosti Intel Security (McAfee) Sophos (včetně Cyberoam), Barracuda, Infoblox, LogRhythm, SecurEnvoy, ObserveIT, Forcepoint, Rapid7, ManageEngine a další. Společnost působí na trzích střední a východní Evropy, zejména v České republice a na Slovensku. Poskytuje prostřednictvím svých partnerů řešení a služby pro velké komerční společnosti a státní organizace. COMGUARD a.s. provozuje unikátní Kompetenční centrum pro nová ICT bezpečnostní řešení, které pokrývá rostoucí a rychle se měnící bezpečnostní rizika, a to nejen v oblasti síťové bezpečnosti, ale i mobilních zařízení a ochrany dat.

Další informace: http://www.comguard.cz/, http://www.cgict.cz/, marketing@comguard.cz