Čtyři novinky OneHotBook zazní NAHLAS

I audioknihy slaví svůj svátek. Poslední říjnový týden 24. – 30. 10. se můžete v rámci akce AUDIOKNIHY NAHLAS těšit na záplavu novinek, při jejichž zakoupení v knihkupectvích po celé ČR dostanete další audioknihu z bonusové nabídky zdarma. Už druhého ročníku svátku všech náruživých posluchačů se účastní 8 audioknižních vydavatelů a mezi nimi i OneHotBook. Co nového jsme pro vás přichystali? (TZ)

Srdečně vás zveme na křest audioknižních novinek, který se uskuteční v pondělí 24. 10. v pražském knihkupectví DOBROVSKÝ v přízemí funkcionalistické budovy hotelu Juliš na Václavském náměstí od 17:00 hod. za přítomnosti herců jako Taťjana Medvecká, David Matásek, Dana Černá, Vasil Fridrich, Tereza Vilišová, Klára Sedláčková-Oltová a další.

PANÍ HEMINGWAYOVÁ

účinkují: Dana Černá, Jana Stryková, Petra Špalková, Taťjana Medvecká a Igor Bareš

délka nahrávky: 9 hodin 6 minut

První kapitulovala před druhou, která byla odvržena pro třetí, po jejímž odchodu nastoupila čtvrtá. Vyprávění čtyř osudových žen jednoho slavného muže. Žhavé Antibes, bohémská Paříž, válečný Londýn, měnící se Amerika, veselá Kuba… všude tam se odehrávaly jejich lásky, vzplanutí, sňatky, nevěry a rozchody; propletené osudy kvarteta nevšedních žen, které miloval i ztrácel lamač srdcí a velký spisovatel Ernest Hemingway. Příběh vyprávěný čtyřmi hlasy, spředený z dochovaných vášnivých dopisů, deníkových zápisů, pamětí, telegramů… Každá doufala, že právě ona s ním zůstane navždy. Jen ta poslední jej doprovodila až do konce – kdy uslyšela výstřel.

Ukázku z audioknihy si můžete poslechnout >> ZDE.

Audioknižní trailer můžete zhlédnout >> ZDE.

JSOU SVĚTLA, KTERÁ NEVIDÍME

účinkují: David Matásek a Tereza Vilišová

délka nahrávky: 10 hodin 19 minut

Pulitzerova cena za rok 2015

Dvě linie příběhu popisující s neutuchající imaginací dva malé osudy na pozadí velkých dějin vypráví střídavě dva výteční interpreti.

Marie-Laure (Tereza Vilišová) prožívá navzdory své slepotě díky milujícímu otci šťastné dětství. Když však Paříž obsadí nacisté, oba prchají k samotářskému prastrýci do opevněného městečka Saint-Malo, kam s sebou možná přivezli také nebezpečné tajemství.  //  V německé hornické kolonii zatím vyrůstá sirotek Werner (David Matásek), jemuž talent a technická zručnost zajistí místo na elitní vojenské akademii pro Hitlerjugend. Přes pochybnosti ohledně panujících pořádků vloží své nadání do služeb války a při pátrání po nelegálních vysílačích se dostává i do Saint-Malo.

Ukázky z audioknihy si můžete poslechnout >> ZDE a ZDE.

MODRÉ STÍNY

účinkují: Petr Kubes a Simona Postlerová

délka nahrávky: 11 hodin 37 minut

Literární předloha televizní série Detektivové od Nejsvětější trojice.

Kdo měl důvod přát si smrt svérázného docenta, který byl zastřelen ve své univerzitní pracovně? Nitky vyšetřování případu, který se zprvu jeví jako běžná lokální zpronevěra, směřují skrz bezskrupulózní prospěchářství, klientelismus a korupci až k nejvyšším politickým představitelům. Jak se s tím popere osobitá komisařka Výrová přezdívaná “Velká Sova” a její mladší kolegové, kteří jsou nuceni řešit dilemata mezi prací a osobním životem? Mužský a ženský pohled na celé vyšetřování si mezi sebou rozdělili olomoucký rodák, herec Petr Kubes a proslulá dabérka Simona Postlerová.

Ukázku z audioknihy si můžete poslechnout >> ZDE.

VŠEMI DARY OBDAROVANÁ

účinkují: Klára Sedláčková-Oltová, Dana Černá a Vasil Fridrich

délka nahrávky: 12 hodin 53 minut

Lyrický postapokalyptický příběh, který si překvapivě pohrává s žánrem, v němž se pohybuje.

Desetiletá Melanie žije ve vězení na vojenské základně, kde se spolu s dalšími dětmi pod přísným dohledem vzdělává, a za svou spřízněnou duši považuje zbožňovanou učitelku. Holčička si nepamatuje jiný svět, než žalář v pevnosti obklopené zpustošenou krajinou, v níž řádí hladovci s neodolatelnou chutí na lidské maso. Ale co když ji odvezou do laboratoře, odkud se ještě žádný ze spolužáků nevrátil? Co když pevnost neudrží nápor zvenčí? A odkud se bere ten zoufalý hlad, který Melanii popadá v blízkosti lidí? Napínavé vyprávění se střídavě odvíjí z perspektivy malé Melanie (Klára Sedláčková-Oltová), její učitelky, ale i z pohledu armádní bioložky (Dana Černá) a po svém na něj nahlížejí i vojenští obránci (Vasil Fridrich).

Ukázku z audioknihy si můžete poslechnout >> ZDE.

A jaké audioknihy si můžete domů při nákupu novinky odnést domů zdarma?
Do BONUSOVÉ KOLEKCE jsme věnovali tyto lahůdky:

Audioknihy ale budou znít NAHLAS celý týden od 24. 10. do 30. 10. v knihkupectvích po celé ČR a SR. Podívejte se ZDE, která to budou.