Nově představené inovace od Dell EMC položí základ pro digitální transformaci

Praha, 25. října – Společnost Dell EMC v texaském Austinu, kde minulý týden proběhla první konference Dell EMC World, představila řadu nových produktů a řešení navržených tak, aby svým zákazníkům pomohla s transformací IT a přechodem na digitální byznys. Nová nabídka spojuje ty nejlepší technologie od Dell EMC a zaměřuje se především na cloud, analýzu big data, konvergovanou infrastrukturu, úložiště, ochranu dat a zabezpečení.  (TZ)

Technologické inovace dnes otřásají v základech všemi druhy organizací ve všech odvětvích. Nedávný průzkum společnosti Dell Technologies například ukázal, že téměř polovina (48 %) předních firem netuší, jak bude podnikání v jejich oboru vypadat už za pouhé tři roky. Shodují se však na tom, že klíčovými strategiemi pro digitální transformaci bude přesun ke cloudovému modelu, rozšiřování možností vývoje softwaru, urychlení inovací a hlubší porozumění datům. Modernizaci datových center ale brzdí řada překážek, od ekonomických problémů po nadměrné množství dodavatelů. Nové produkty a řešení, které byly představeny na Dell EMC World, vznikly právě s cílem pomoci firmám tuto transformaci usnadnit, urychlit a snížit s ní spojené náklady. „Aby dnešní organizace nepodlehly tlaku Uberu, Airbnb, Tesly a dalších, musí se připojit k digitální transformaci. Věříme, že drtivá většina z nich bude chtít realizovat svou přeměnu prostřednictvím hybridních cloudů. Prvním logickým krokem je modernizace datového centra pomocí nejpokročilejší konvergované infrastruktury, serverů, úložišť, technologií pro ochranu dat a kyberzabezpečení. My jsme minulý týden představili novou řadu produktů a řešení, které tyto změny urychlí a usnadní,“ řekl David Goulden, prezident Infrastructure Solutions Group společnosti Dell EMC.

Výběr z oznámení o nových produktech zveřejněných na Dell EMC World:

Rozšíření portfolia konvergované infrastruktury Dell EMC o integraci serverů PowerEdge do hyperkonvergovaných systémů VxRailTM Appliance a VxRackTM System 1000.

Představení nového řešení Analytic Insights Module, jehož součástí je veškerý software, hardware a služby nezbytné pro vytvoření vhodného prostředí jak pro analýzu big data, tak pro vývoj nativních cloudových aplikací v řádu dní, ne týdnů.

Nové portfolio řešení pro správu koncových zařízení a jejich zabezpečení. Spojí v sobě produkty od Dellu, Mozy, RSA a také VMware AirWatch a nabídne ochranu, zálohování a obnovu dat, ověřování identity, zjišťování hrozeb a jejich řešení a pokročilou sjednocenou správu koncových zařízení a aplikací.

Nový přírůstek do rodiny produktů Isilon propojí výkon technologie flash s nejoblíbenější scale-out NAS platformou.

Aktualizace platformy Dell EMC Elastic Cloud Storage™ (ECS), která nově podporuje servery Dell EMC PowerEdge. ECS 3.0 je účelově vytvořený systém, který společnostem pomůže přejít na digitální ekonomiku pomocí řady modelů využití s až o 60 % nižším TCO než při ukládání dat do veřejného cloudu.

Nová, softwarově definovaná verze ochranného úložiště Data Domain Virtual Edition 3.0, jehož škálovatelnost narostla na šestinásobek a nově podporuje i nejoblíbenější světové servery Dell EMC PowerEdge. A dále také nové softwarové doplňky s rozšířením pro cloud, které mají za úkol chránit aplikace a data v moderních datových centrech a celkově zjednodušit a snížit náklady na zajištění jejich bezpečnosti.

Rozšíření schopností diskových polí řady SC Series (dříve Compellent™), oblíbených zejména u středně velkých firem. Ta jsou nyní kompatibilní i se špičkovým portfoliem správy úložišť, mobility a zabezpečení dat, které bylo dříve dostupné pouze pro zákazníky EMC.

Předběžná podoba očekávaného společného partnerského programu Dell EMC. Ten propojí to nejlepší z dosavadních programů a má nabídnout partnerům prostřednictvím sjednoceného portfolia široké obchodní příležitosti a potvrdit kladný přístup společnosti k partnerské spolupráci. Inovovaný program se má opírat především o tři základní principy – jednoduchost, předvídatelnost a výnosnost. Dell EMC partnerům slibuje značný potenciál k růstu a chce jim vyjít maximálně vstříc také zajištěním nepřerušeného průběhu obchodních procesů a ochrany partnerských investic.

O společnosti Dell EMC  

Společnost Dell EMC, součást skupiny Dell Technologies, umožňuje organizacím modernizovat, automatizovat a transformovat svá datová centra díky špičkovým konvergovaným infrastrukturám, serverům, úložištím a technologiím pro ochranu dat. Tím podnikům poskytuje důvěryhodný základ pro transformaci IT prostřednictvím hybridních cloudů a přeměnu celého systému podnikání tvorbou nativních cloudových aplikací a big data řešení. Dell EMC poskytuje služby zákazníkům ze 180 zemí – včetně 98 % společností z žebříčku Fortune 500 – a nabízí nejucelenější a nejinovativnější portfolio na trhu zahrnující vše od hraničních sítí přes základní systémy až po cloud.

© Dell Inc. a EMC Corp. Dell je ochranná známka společnosti Dell Inc. a EMC je ochranná známka společnosti EMC Corp. Dell Technologies je ochranná známka společnosti Dell Inc. Společnosti Dell a EMC si nečiní nárok na jiné ochranné známky a názvy než na své vlastní.