Y Soft představuje nástroj Global Operational Excellence (GOE) Framework. Partnerům pomůže s nasazením řešení pro řízení tisku a dokumentová workflow

25. října 2016 Brno – Y Soft, přední poskytovatel podnikových systémů, dnes představil službu YSoft Global Operational Excellence (GOE) Framework. Firma tak na trh tiskových řešení přináší vůbec první formální metodiku projektové implementace, kterou budou využívat certifikovaní obchodní partneři Y Softu. Svým zákazníkům díky tomu budou ještě lépe garantovat, že za investici do řízení tisku a dokumentového workflow získávají maximální hodnotu. Součástí GOE Framework je i průběžná zákaznická péče. (TZ)

IT oddělení firem denně vyhodnocují nabídky, které slibují přidanou hodnotu i finanční a časové úspory. Jak se ale ukazuje, většina takových projektů končí neúspěchem, ať už se jedná o rozsah, rozpočet či termín realizace. A není výjimkou, když projekty selžou úplně a mají nulový přínos. Analytická firma Gartner to ve své zprávě shrnuje jasně: „Podíl neúspěšných IT projektů, ať je definujeme jakkoli, je šokující.“ Zpráva Chaos Report, kterou vypracovala společnost Standish Group, zase poukazuje na to, že jen „16,2 % softwarových projektů je dokončeno včas a nepřekročilo rozpočet. Ve velkých společnostech je situace ještě horší – je to pouze 9 %.“

YSoft GOE Framework je sada služeb a nástrojů postavených na procesech ITIL. Jsou navrženy tak, aby organizacím, které se rozhodnou nasadit platformu YSoft SafeQ pro řízení tisku a digitální workflow, pomohly vykazovat požadovanou návratnost investice v průběhu celého životního cyklu řešení.

GOE Framework je rozdělena do tří fází: analytické (Discover), přípravné (Design) a realizační (Deploy). Každá z nich transparentně definuje výstupy, kterých je nutné dosáhnout, aby celková implementace měla pro zákazníka pozitivní přínos. GOE Framework zároveň obsahuje modul pro průběžnou zákaznickou péči Proactive Care. Jde o on-line aplikaci, která slouží k monitoringu a analýze daného nasazení.

Proactive Care na straně zákazníka monitoruje tiskovou infrastrukturu napojenou na YSoft SafeQ. Tato aplikace v případě pravidelných odchylek od ideálních hodnot či při závažnějších změnách stavu systému upozorní jak IT pracovníky na straně zákazníka, tak Y Soft a/nebo partnera Y Softu. V tom spočívá jedna z hlavních výhod Proactive Care – včasná upozornění pomáhají předvídat případné problémy, a předcházet tak výpadkům na straně zákazníků.                   

„Tisková infrastruktura zpravidla představuje složité a nestejnorodé prostředí. Důsledné řízení a kvalita služeb jsou proto pro její úspěšnou správu klíčové. Partnerům, kteří nasazují platformu YSoft SafeQ, může GOE Framework pomoci dodat projekt v průmyslovém standardu, a garantovat tak konzistentní a proaktivní zajištění služeb,“ říká hlavní analytička ze společnosti Quocirca Louella Fernandes.

GOE Framework vznikl jako uzavřený proces s přesně popsanými postupy. Důvodem je, aby bylo možné k požadavkům koncových zákazníků vždy přistupovat s nejvyšší prioritou – nejen během počáteční komunikace, ale i při návrhu řešení a jeho nasazení a také při následné podpoře.

GOE Framework bude partnerům nabízen nejdříve v rámci služby Delivery Management, v němž Y Soft s partnery úzce spolupracuje na všech třech zmíněných fázích. V okamžiku, kdy partner potvrdí, že v projektech zaměřených na implementaci YSoft SafeQ standardně využívá definované postupy a procesy, může přejít do režimu Delivery Review. V něm Y Soft reviduje pouze hlavní milníky projektu. Výhoda takového přístupu pro partnery spočívá v hladké realizaci projektu a spokojenosti zákazníka.

„Se službou YSoft Proactive Care máme k dispozici rychlý a jednoduchý monitoring infrastruktury zákazníka. S použitím dashboardu a systémových upozornění jsme dokázali nabídnout podporu na vysoké úrovni a obnovit infrastrukturu zákazníka rychleji, než bychom byli schopni za normálních podmínek,“ říká systémový integrátor ze společnosti Sharp UK James Ovenden. „Navíc jsme mohli prokázat hodnotu, kterou zákazníkovi přináší vyšší úroveň SLA.“

„Erste Group Bank AG je jedním z největších poskytovatelů finančních služeb ve střední a východní Evropě. Proto je nezbytné, aby její IT fungovalo bezchybně a transparentně směrem k zaměstnancům i zákazníkům,“ říká Petr Miškovský, vedoucí klientských služeb v S IT Solutions, která Erste Group dodává IT služby. „Y Soft společně s partnerským dodavatelem nasazovali YSoft SafeQ na centrále i na pobočkách. Projekt realizovali v termínu a podle původně domluveného rozsahu. Rozuměli našim potřebám a cílům a dodali nám slíbenou hodnotu a nadále nám poskytují skvělou podporu díky Proactive Care.“

„GOE Framework jsme formalizovali jako doplňkovou sadu služeb, jejímž cílem je podpořit naše partnery v úspěšném rozšiřovaní projektů v oblastech řízení tisku a dokumentové digitalizace,“ říká Martin de Martini, viceprezident a spoluzakladatel Y Softu. „GOE Framework není o ničem jiném než o spokojeném zákazníkovi. S Proactive Care neodcházíme pryč po podpisu kontraktu, jsme zákazníkům i partnerům stále k dispozici.“

Více informací o nástroji GOE Framework, metodice a klíčových projektových výstupech naleznete na www.ysoft.com/GOE.        

O společnosti Y Soft

Y Soft poskytuje chytrá podniková řešení, díky nimž organizace fungují efektivněji. Naše platforma YSoft SafeQ pomáhá zákazníkům řídit, optimalizovat a zabezpečit tisk i digitalizaci dokumentů. V rámci řešení pro 3D tisk se soustředíme na segment vzdělávacích institucí, kde nabízíme unikátní propojení technologie 3D tisku s komplexním nástrojem pro řízení a účtování tisku. Díky našemu řešení mohou školy spolehlivě a efektivně zapojovat 3D tisk do svých výukových plánů.

Y Soft vznikl v roce 2000. Společnost sídlí v Brně, celosvětovou sítí poboček pokrývá Severní a Latinskou Ameriku, Evropu, Blízký východ a Afriku a region Asie a Pacifiku včetně Austrálie. Více informací naleznete na www.ysoft.com.