VMware představuje inovace řešení Workspace ONE a oznamuje pokračování spolupráce se společností Microsoft na optimalizaci systému Skype for Business pro virtuální prostředí Horizon

Barcelona/Praha, 26. října 2016 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW) na konferenci VMworld® 2016 Europe představila nový přírůstek do své nabídky řešení pro digitální pracoviště. VMware Workspace ONE Essentials je nové samostatné řešení bezpečného digitálního pracovního prostoru pro jednotný přístup k podnikovým datům a aplikacím. Rozšířené portfolio řešení Workspace ONE nyní umožňuje podnikům standardizovat digitální pracovní prostor v celém podniku pro všechny typy uživatelů a způsoby využití. Mezi další inovace řešení Workspace ONE patří vyšší míra bezpečnosti díky novým funkcím pro prevenci ztráty dat (DLP) pro sadu Office 365 a vyšší uživatelský komfort díky rozšíření jednotného přihlašování z mobilních zařízení na všechny podnikové webové aplikace. Výsledkem pokračující spolupráce se společností Microsoft je technologické preview optimalizovaného poskytování služby Skype for Business v prostředí VMware Horizon, která využívá virtuální kanály typu peer-to-peer mezi koncovými body a přenechává těmto bodům zpracování médií. (TZ)

„Od uvedení platformy VMware Workspace ONE na trh na začátku letošního roku představila společnost VMware řadu inovací, čímž dokazuje, že se hodlá této kategorii intenzivně věnovat a stoupající obliba Workspace ONE mezi zákazníky ukazuje, že dokáže řešit jejich reálné problémy,“ říká Sanjay Poonen, viceprezident a generální ředitel divize koncových zařízení a ředitel globálního marketingu a komunikace ve společnosti VMware. „Velmi důležité pro nás je i pokračující partnerství se společností Microsoft, jehož výsledkem je technologické preview služby Skype for Business v prostředí Horizon. Jedná se o zásadní součást platformy Workspace ONE, která umožní zákazníkům optimalizovat poskytování a užívání jednoho z nejrozšířenějších řešení pro spolupráci na všech zařízeních.”

Nové řešení VMware Workspace ONE Essentials a inovace digitálního pracovního prostoru

Podniky zavádí platformu Workspace ONE v rámci strategie digitální transformace a nová verze Workspace ONE Essentials je určená těm firmám, které dovolují zaměstnancům užívat soukromá zařízení pro pracovní účely. Umožňuje přístup k podnikovým aplikacím a službám z takovýchto zařízení prostřednictvím pracovního prostoru na základě identity. Řešení zahrnuje ověření uživatele a katalog aplikací, takže správci IT mají přehled a kontrolu nad přístupem k podnikovým aplikacím v souladu s bezpečnostní politikou podniku. Koncovým uživatelům toto řešení nabízí spotřebitelskou jednoduchost a přístup ke všem schváleným podnikovým zdrojům potřebným k práci, samoobsluhu s výběrem aplikací a jednotné přihlašování z libovolného zařízení a platformy.

Ve spojení se stávajícími řešeními z portfolia Workspace ONE mohou nyní zákazníci zavést celofiremní strategii digitálního pracovního prostoru pro všechny typy uživatelů a případů využití. Společnost VMware dále platformu Workspace ONE inovovala zavedením nové ochrany proti ztrátě dat (DLP), která brání připojení aplikací sady Office 365 k soukromým online službám pro sdílení souborů. Nastavení pravidel v rámci platformy Workspace ONE umožňuje využívat soukromé aplikace pro sdílení u soukromých souborů a kontejnerizovat pracovní aplikace jako Office 365. Takto lze bezpečně zavést kancelářské aplikace sady Office 365 a integrovat je s dalšími aplikacemi a službami schválenými pro pracovní účely a uchovávat přitom soubory a data v zařízení chráněné v podnikovém kontejneru.

Poslední z řady prezentovaných inovací – jednotné přihlašování (SSO) – je výsledkem spolupráce VMware se společností F5 Networks. Jednotné přihlašování se vztahuje na veškeré stávající podnikové webové aplikace včetně takových, které nepodporují bezpečnostní standard SAML pro výměnu autentizačních a autorizačních dat. Tu bude u Workspace ONE zajišťovat platforma BIG-IP od společnosti F5 Networks. Rozšiřují se tím existující možnosti jednotného přihlašování SSO v rámci platformy Workspace ONE a také okruh aplikací, které lze uživatelům v digitálním pracovním prostoru zpřístupnit (webové, mobilní, SaaS, moderní a tradiční aplikace pro Windows).

Spolupráce se společností Microsoft: optimalizace služby Skype for Business v prostředí Horizon

Společnost VMware na konferenci VMworld předvedla technologické preview výsledků spolupráce se společností Microsoft na optimalizaci služby Skype for Business v prostředí virtuálních desktopů a publikovaných aplikací Horizon. Nové řešení vytváří přímé virtuální kanály typu peer-to-peer mezi koncovými body a přenechává jim zpracování médií, což má pozitivní efekt pro uživatele a zároveň ulevuje infrastruktuře datových center. V obecné rovině užívání Skype for Business na virtuálním desktopu umožňuje bezpečnou spolupráci, kdy podniková data zůstávají bezpečně v datovém centru bez rizika úniku. Nabízí také jednoduchou správu s lepším přehledem, řízení pravidel a celkovou kontrolu díky centralizované implementaci a aktualizování aplikací. Nabízí také shodné uživatelské prostředí a ovládání na všech zařízeních a platformách a snižuje náklady na IT infrastrukturu.

„Společnosti Microsoft a VMware spolupracují již dlouhou dobu na moderních desktopových a aplikačních řešeních pro své zákazníky a technologické preview Skype for Business v prostředí Horizon 7 je dalším výsledkem této spolupráce,“ říká Andrew Sinclair, generální ředitel pro marketing služby Skype ve společnosti Microsoft. „Microsoft poskytuje Skype API dodavatelům virtuální desktopové infrastruktury, jako je VMware, což oběma stranám dává široké možnosti zasazení řešení Skype u svých zákazníků. Virtualizace nabízí výhody, jako je bezpečná spolupráce bez rizika ztráty vzdálených dat, zjednodušená správa desktopů a konzistentnost prostředí pro virtualizované uživatele.“

Pohon pro digitální transformaci

Lufthansa Cargo, 100% dceřiná společnost společnosti Deutsche Lufthansa AG, je mezinárodní letecký nákladní přepravce, který zaměstnává 450 členů posádek a obsluhuje 45 destinací po celém světě. Společnost Lufthansa zvolila platformu VMware Workspace ONE doplněnou o řešení AirWatch pro prosazování pravidel, správu mobilních zařízení, správu aplikací a jejich poskytování kvůli přechodu na zařízení Apple iPad v rámci zavádění tzv. elektronické pilotní brašny (EFB) s cílem redukovat množství elektroniky v kokpitech. Podařilo se tak výrazně snížit přepravovanou hmotnost v kokpitu, zrychlit cyklus schvalování nových technologií a zvýšit efektivitu využití paliva. Lufthansa také nyní může zaměstnancům rychle poskytovat nové aktualizace, aplikace a přístupy.

Akademiska Hus je jednou z největších realitních společností ve Švédsku, která vlastní nemovitosti v 16 městech a má téměř 400 zaměstnanců. Společnost Akademiska Hus chtěla vybudovat mobilní prostředí, které by zaměstnancům umožnilo pracovat odkudkoli, a to pomocí takového řešení, které bude představovat nákladově efektivní investici s dlouhodobou hodnotou. Poté, co se investice do VMware Horizon zhodnotila, se společnost Akademiska Hus rozhodla rozšířit projekt podnikové mobility implementací celé platformy VMware Workspace ONE a zavést digitální pracovní prostředí, které zahrnuje integrovanou správu zařízení, poskytování aplikací a správu identit. Přínosem byla lepší dostupnost informací pro zaměstnance, delší životnost hardwaru, snížení počtu požadavků na IT podporu o 60 % a vyšší uživatelský komfort v porovnání s předchozím stavem, včetně rychlejšího poskytování a užití služeb.

Společnost Sally Beauty Holdings, Inc., která je se svou sítí čítající přes 4000 poboček přístupných jak profesionálním tak i amatérským zákazníkům největším světovým distributorem profesionální kosmetiky, zvolila řešení VMware Horizon pro zajištění bezpečného, časově a geograficky neomezeného přístup zaměstnanců k podnikovým zdrojům s cílem zvýšit akceschopnost a produktivitu při práci na všech typech zařízení. Sally Beauty se v reakci na šíření mobilních a cloudových technologií mezi zaměstnanci i zákazníky postupně transformuje z tradičního „kamenného“ prodejce na digitální podnik.

Rozšiřování portfolia řešení pro digitální pracovní prostředí

Oznámené novinky navazují na dřívější významné inovace platforem Workspace ONE a AirWatch představené na konferenci Connect Atlanta 2016. Společně dále rozšiřují neustále rostoucí portfolio řešení společnosti VMware, která přispívají k modernizaci end user computingu a podporují digitální transformaci podniků. Společnost VMware na konferenci Connect Atlanta také oznámila:

O společnosti VMware 
VMware je přední světový poskytovatel cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu, který zákazníkům pomáhá urychlit proces digitální transformace. VMware umožňuje podnikům pomocí architektury VMware Cross-Cloud Architecture™ a řešení pro datová centra, mobilitu a bezpečnost adoptovat softwarově definovaný přístup k IT i obchodní činnosti. Společnost VMware v roce 2015 dosáhla výnosů ve výši 6,6 miliardy USD. Sídlí v Palo Alto ve státě Kalifornie a má více než 500 000 zákazníků a 75 000 partnerů na celém světě.

Další zdroje (v angličtině):

VMware, VMworld, VMware Workspace, Workspace ONE, AirWatch a Cross-Cloud Architecture jsou ochranné známky společnosti VMware, Inc. v USA a dalších zemích.