Nový 4K monitor Philips nabízí rozlišení UltraClear a technologii UltraColor

Praha, 2. listopadu 2016 – Společnost MMD představuje nový monitor Philips 328P6VJEB, který kombinuje rozlišení UltraClear s extra širokým barevným gamutem technologie Ultracolor a pokročilou VA technologii (Vertical Alignment) pro výjimečně vysoký kontrast. Nový model s úhlopříčkou 31,5 palce uživatelům poskytuje spoustu pracovního prostoru a možnost vychutnat si živý a detailní obraz v Ultra HD. Díky všestranné konektivitě a podpoře MHL je opravdu snadné ho připojit a užívat jeho funkcí. (TZ)

Sestrojeno pro precizní reprodukci

„Nový monitor od Philipsu byl vyvinut, aby vyhovoval profesionálním uživatelům, jako jsou grafici, CAD inženýři a finanční specialisté,“ říká František Koutník, country manager pro Českou republiku a Slovensko společnosti MMD. „Jsou to lidé, pro které je přesná a detailní barevná reprodukce klíčem k udržení pracovní produktivity a efektivity. Kombinace vylepšených barev a technologií rozlišení u tohoto modelu perfektně sedne profesionálním uživatelům, hledajícím vynikající obraz a rozlišení za velmi příznivou cenu.”

Technologie UltraColor zdokonaluje obrazovou reprodukci a vzhledem k širšímu gamutu vytváří (95 % NTSC oproti typickému 72%) ještě přirozenější zelenou, intenzivní červenou a tmavší modrou, protože rozšiřuje rozsah barev, které uživatelé na monitoru vnímají. Děje se to spíše prostřednictvím změn v aktuální chemii panelu než doladěním barev pomocí softwaru. UltraColor zajišťuje, že barvy na obrazovce se ještě věrněji podobají barvám skutečných objektů, což lze využít hlavně u profesionálních aplikací
i multimediální zábavy.

Technologie UltraColor se u tohoto 31,5palcového monitoru snoubí s čistým a detailním rozlišením UltraClear 4K. S 3840×2160 body přináší více než dost detailů pro CAD aplikace, 3D grafiku nebo pro úpravy v jednotlivých buňkách složitých finančních tabulek.

Monitor rovněž disponuje pokročilou VA technologií, která zajišťuje vysoký kontrastní poměr pro extra živý a jasný obraz, což je ideální pro fotky a náročné grafické aplikace.  

Vytvořeno pro profesionály – od profesionálů

Kvůli efektivnímu propojení s velkým množstvím datových zdrojů, které grafici
a designéři potřebují v práci každý den, monitor disponuje funkcí SmartConnect 4K: nejnovější, pokročilé připojení umožňuje uživatelům streamovat nekomprimované video či audio ve vysokém rozlišení – a užívat si plynulé vizuální efekty díky 4K rozlišení při
60 Hz. Monitor také kromě toho podporuje USB 3.0 se superrychlým přenosem dat až
5 Gbitů za vteřinu. Mezi další možnosti připojení patří i MHL, takže uživatelé mohou zobrazit svůj mobilní obsah na mnohem větší obrazovku s dokonalými barvami
a rozlišením.

Nový monitor od Philipsu kromě vynikající konektivity nabízí řadu dalších funkcí pro větší pohodlí. Například technologii Flicker-free pro minimalizaci dráždivého blikání obrazovky, které by jinak mohlo způsobit únavu očí po dlouhém pracovním dni. Funkce SmartErgoBase dovoluje monitor naklánět, otáčet nebo výškově nastavit přesně podle potřeby, což zaručuje maximální pohodlí při práci a stejně tak i úhledně uspořádané kabely.

Nový monitor Philips 328P6VJEB je v prodeji od konce října za doporučenou cenu 18 999 Kč (699 eur).

Technické specifikace:

Specifikace Philips 328P6VJEB
Typ LCD panelu VA LCD
Technologie podsvícení W-LED
Velikost panelu 31,5 palce / 80,1 cm
Poměr stran 16:9
Optimální rozlišení 3840×2160 @ 60Hz
Pozorovací úhly 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Jas 300 cd/m²
Barvy 1,07 milionu
Barevný gamut NTSC 95%
MHL 1080P @ 60 Hz
Příslušenství
  • vestavěné reproduktory: 3 W x 2
  • vestavěná webkamera: PIP/PBP mode, 2x zařízení
  • SmartImage, Multiview, User, Menu, Power On/Off
  • kontrolní software: SmartControl
  • Kensington lock, VESA (100x100mm)
  • Plug & Play kompatibilita: DDC/CI, Mac OS X, sRGB, Windows 10 / 8.1 / 8 / 7
Konektivita
  • vstup: VGA (Analog ), DVI-Dual Link (digital, HDCP), DisplayPort, HDMI (2.0) – MHL x 1
  • USB: USB 3.0×4 (1 w/rychlé nabíjení)*
  • výstup: Separate Sync, Sync on Green
  • Audio (In/Out): PC audio-in, výstup pro sluchátka
Stojan
  • nastavení výšky: 180 mm
  • pivot: 90 stupňů
  • otočení: -170/+170 stupňů
  • sklopení: -5/20 stupňů
Udržitelnost
  • ekologičnost a energie: EnergyStar 7.0, EPEAT Gold*, TCO edge, RoHS
  • recyklovatelnost obalu: 100 %
  • recyklovaný plast:: 65%
  • bez PVC / BFR, rtuti a olova
Standard CE Mark, FCC Class B,
VCCI, RCM, BSMI, ICES-003, J-MOSS, cETLus,
EPA, TCO edge, PSB, CU-EAC, SEMKO, SASO,
KUCAS, UKRAINIAN, PSE, CECP, WEEE, TUV
Ergo, TUV/GS
Vzhled
  • přední rámeček, zadní strana a podstavec: černá

###

O společnosti MMD

Společnost MMD byla založená v roce 2009 na základě licenčního ujednání mezi společností Philips a TPV. Společnost MMD je 100% vlastněna koncernem TPV. MMD disponuje výhradními právy na prodej a marketing monitorů Philips po celém světě. Kombinací silné značky Philips a výrobních možností společnosti TPV oslovuje MMD široké spektrum klientů s nabídkou inovativních produktů. MMD je společnost s mezinárodní působností, její ústředí sídlí na Tchaj-wanu. Centrála pro střední a východní Evropu sídlí v Praze (MMD Monitors & Displays Czech Republic). Prostřednictvím sítě místních prodejců a distributorů MMD spolupracuje se všemi předními evropskými maloobchodními prodejci výpočetní techniky. Designová a vývojová centra společnosti sídlí na Tchaj-wanu.

Společnost MMD Monitors & Displays Czech Republic je dodavatelem monitorů značky Philips na trhy střední a východní Evropy. V České republice spolupracuje s předními českými distributory ICT technologií, jako je ABC Data, AT Computers, eD‘ system Czech a SWS. Na Slovensku pak LCD monitory distribuuje prostřednictvím společnosti eD‘ system Slovakia a ASBIS SK. Více informací o společnosti hledejte na www.mmd-p-com.