Trend Micro představuje produkty pro rok 2017 určené běžným uživatelům a domácnostem

Praha, 9. listopadu 2016 – Společnost Trend Micro, celosvětový lídr v oblasti bezpečnostních řešení, představila své portfolio pro rok 2017 zaměřené na ochranu běžných uživatelů a domácnosti. Trend Micro přichází s novými produkty pro boj s ransomwarem i dalšími typy hrozeb včetně ochrany proti nejnovějším variantám malwaru i pokusům o krádeže identit. (TZ)

„Počítačoví zločinci jsou všude kolem nás a neustále vyčkávají na nejvhodnější příležitost k útoku. V hledáčku jejich zájmu jsou přitom nejen firmy a instituce, ale samozřejmě i soukromí uživatelé. A díky vysoké dostupnosti internetového připojení se stanete obětí skutečně snadno,“ řekla Eva Chen, CEO společnosti Trend Micro.

Bezpečnostní portfolio společnosti Trend Micro je rozsáhlé a zahrnuje například řešení pro ochranu počítačů a mobilních zařízení i nástroj pro správu hesel a dalších citlivých údajů. Skupina produktů zaměřených na celkovou bezpečnost domácího prostředí se ukrývá pod vypovídajícím názvem Trend Micro Security a je k dispozici v následujících variantách:

  • Trend Micro Antivirus+ Security pro základní ochranu 1 osobního počítače
  • Trend Micro Internet Security pro pokročilou ochranu až 3 počítačů (libovolná kombinace osobní počítač a Mac)
  • Trend Micro Maximum Security pro ochranu až 5 zařízení (libovolná kombinace osobní počítač, Mac a mobilní zařízení)
  • Trend Micro Premium Security pro ochranu až deseti zařízení (libovolná kombinace osobní počítač, Mac a mobilní zařízení)
  • Trend Micro Antivirus for Mac pro základní ochranu 1 počítače Mac

Trend Micro Security mimo jiné umožňuje:

  • výkonnou ochranu před ransomwarem i bankovním malwarem
  • validaci bezpečnostních nastavení spojených s účty na sociálních sítích, díky které mohou uživatelé předejít například nechtěnému zveřejnění citlivých informací
  • kontrolu souborů uložených ve službě Microsoft OneDrive na přítomnost virů
  • ověřování certifikátů při přístupu na chráněné weby, jako jsou stránky finančních institucí nebo elektronických obchodů
  • snadnou blokaci sdílení citlivých údajů – uživatelé tak například nemohou sdílet informace o svých emailových účtech nebo platebních kartách

Mezi hlavní novinky Trend Micro Security pro rok 2017 patří:

  • ochrana složek a souborů před nežádoucími změnami a šifrováním, díky které mají uživatelé vysokou míru jistoty, že jejich nejdůležitější dokumenty nebudou zašifrovány pomocí ransomwaru nebo jinak poškozeny malwarem
  • kompatibilita s nejnovějšími verzemi operačního systému Windows 10 zajišťující nepřetržitou ochranu každého jednotlivého počítače
  • pokročilý nástroj pro řešení problémů, díky kterému mohou pracovníci podpory poskytnout uživatelům rychlou a efektivní pomoc.

Trend Micro Mobile Security zajišťuje ochranu mobilních zařízení a je k dispozici jak v podobě samostatných produktů, tak jako součást řešení Trend Micro Maximum Security a Trend Micro Premium Security. Uživatelé mají na výběr mezi variantou pro operační systém Android a iOS, podporovány jsou i tablety Kindle Fire. K dispozici je i bezplatná edice tohoto řešení.

Mezi oblíbené funkce Trend Micro Mobile Security patří:

  • vylepšená kontrola obsahu souborů umožňující například zabránit instalaci aplikacím s bezpečnostními riziky, jako je podvržený software k internetovému bankovnictví apod.
  • ochrana před podvodnými odkazy ve zprávách, která brání nežádoucímu otevření potenciálně nebezpečných stránek
  • podpora rodičovského zámku, který umožňuje definovat, jaké weby mohou děti a mladiství navštěvovat
  • ochrana dat na sociálních sítích včetně kontroly nastavení umožňující automaticky zvýšit míru ochrany před krádeží osobních dat
  • ochrana před neoprávněným odinstalováním, díky které může Trend Micro Mobile Security ze systému odstranit jen oprávněný uživatel
  • blokování volání z neznámých čísel umožňující ochránit uživatele před obtěžujícími hovory
  • eliminace rizik spojených se ztrátou nebo krádeží zařízení

Uživatelé navíc mají k dispozici i speciální konzoli, která z jednoho místa umožňuje pohodlnou a komplexní správu bezpečnosti mobilních zařízení.

Řešení Trend Micro Password Manager usnadňuje bezpečné šifrované ukládání všech uživatelských hesel i dalších citlivých údajů. Tyto informace jsou pak bezpečnou cestou dostupné jak na osobních počítačích, tak i na počítačích Mac a mobilních zařízeních s operačními systémy Android a iOS. Uživatelé v rámci tohoto produktu získají například:

  • zálohování a synchronizaci hesel pomocí cloudového úložiště, a tedy i možnost rychlé a snadné správy z libovolné lokality prostřednictvím webového prohlížeče
  • podporu čtečky otisků prstů (na iOS), díky kterému lze banku s hesly otevřít pomocí biometrického ověření
  • možnost bezpečného procházení webů vyžadujících citlivé informace (například internetové bankovnictví)
  • posuzování síly jednotlivých použitých hesel

Trend Micro Password Manager je dostupná jako samostatný produkt nebo jako součást řešení Trend Micro Maximum/Premium Security.

Nejnovější verze bezpečnostních produktů společnosti Trend Micro pro rok 2017 jsou k dispozici on-line i prostřednictvím tradičních prodejních kanálů a všichni stávající uživatelé na ně mohou upgradovat zdarma.

O společnosti Trend Micro

Trend Micro Incorporated je celosvětový lídr v oblasti řešení internetové bezpečnosti, který pomáhá zajišťovat bezpečnou výměnu digitálních informací. Inovativní řešení značky Trend Micro poskytují koncovým uživatelům, podnikům a státním institucím vícevrstvou ochranu data center, cloudového prostředí, sítí a koncových bodů. Všechny produkty spolu bezproblémově kooperují, sdílejí informace o bezpečnostních hrozbách a poskytují komplexní ochranu s jednotným přehledem a správou a zajišťují lepší a rychlejší ochranu. S více než 5000 zaměstnanci ve více než 50 zemích světa a nejmodernější bezpečnostní infrastrukturou umožňuje společnost Trend Micro zajistit firmám bezpečnou cestu ke cloudu. Více informací naleznete na www.trendmicro.com.

###