S Taxify v Praze nově jezdí také privátní řidiči

Taxi aplikaci Taxify mohou v Praze ke komunikaci se zákazníky využívat nejen licencovaní taxikáři, ale nově také privátní řidiči. Těch v  současné době s Taxify jezdí 150. Taxify si od tohoto kroku slibuje oslovení nových zákazníků a další zkvalitnění nabízených služeb. V porovnání s Uberem chce Taxify nalákat soukromé řidiče na férovější podmínky. (TZ)

2016-11-16-18_44_22-taxify-taxis-at-the-tap-of-a-button-for-your-iphone-or-android

“Pečlivě jsme zvažovali všechna pro a proti tohoto kroku. Domníváme se, že jedinou dlouhodobě udržitelnou cestou ke zlepšení kvality služeb v oblasti taxi přepravy není přísnější regulace, ale naopak liberalizace. Už naše pilotní fáze nám ukázala, že se službami soukromých řidičů jsou zákazníci mnohdy mnohem více spokojení, než se službami licencovaných taxikářů. Soukromí řidiči dostávají v průměru o dvě desetiny lepší hodnocení než jejich kolegové profesionálové,” říká Roman Sysel, manažer zodpovědný za aktivity Taxify v České republice.

“K ostrému spuštění jsme se rozhodli i kvůli výroku Městského soudu v Praze, podle kterého nesmí být pokutováni soukromí řidiči nabízející přepravní služby. Jsme přesvědčeni, že neděláme nic nezákonného a věříme, že naše rozhodnutí umožnit soukromým řidičům vstup do aplikace Taxify povede k dalšímu zlepšení kvality přepravy v Praze,” dodává Sysel.

Taxify se na pražském trhu daří neustále posilovat. Proto i nadále hledá nové řidiče jak z řad licencovaných taxikářů, tak soukromých řidičů. Od nových personálních posil si Taxify slibuje zkrácení dojezdových časů a další zkvalitnění svých služeb. V porovnání s konkurenční službou Uber chce Taxify soukromé řidiče oslovit férovějšími podmínkami. Zatímco Uber si od řidičů bere jako provizi sumu odpovídající 25 % ceny přepravy navýšenou ještě o DPH, Taxify si strhává pouze 15 %. Umožňuje tak řidičům vyšší výdělek.

O Taxify

Aplikace Taxify vznikla v roce 2013 jako projekt Markuse Villiga, který v té době dokončoval střední školu a chystal se na vysokoškolské studium. V domovském Tallinnu mu ovšem chyběla aplikace umožňující snadné objednání taxi. Rozhodl se ji proto vytvořit. Své úspory vložil do počátků projektu.

Od té doby se mu podařilo vstoupit na dvanáct převážně evropských trhů a od srpna 2015 poskytuje služby i v České republice. Aplikace Taxify je vyvíjena v Estonsku a je dostupná pro operační systémy  iOS a  Android.