Vítězem českého kola mezinárodní soutěže startupů „Get in the Ring“ se stal Techambition

Největší mezinárodní soutěž startupů Get in the Ring se letos poprvé odehrála také v České republice v rámci konference Týden podnikání. Do lokálního kola se dostalo šest projektů. Vítězem se stal Techambition, který pojede na jaře 2017 reprezentovat ČR na celosvětové finále.   (TZ)

Do soutěže se hlásí přes 10 000 startupů ze 100 zemí celého světa. Pro zúčastněné je často důležitá samotná účast v soutěži, která jim přinese cennou zpětnou vazbu od diváků a od odborné poroty. V ní zasedli Václav Dejčmar (partner RSJ algorithmic trading, majitel Czechoslovak Models, zakladatel galerie DOX), Andrej Kiska (partner Credo Ventures), Petr Bučík (partner KPMG ČR), Daniel Zelkind (zakladatel startupu Zeek) a Olga Girstlová (předsedkyně Českomoravského sdružení podnikatelek a manažerek). Neobvyklý koncept soutěže, prezentace jeden na jednoho uvnitř ringu, přináší nejen skvělou podívanou pro diváka, ale samotným projektům také trénink pro vylepšování prezentačních schopností.

„Podnikání vyžaduje sílu vůle, odvahu a umění zdolávat překážky. Vítěz v ringu přesvědčil, že všechny tyto věci zvládá, a tak mu za celou porotu přeji mnoho úspěchů do dalších let,“ uvádí Václav Dejčmar.

Techambition

Úroveň matematických schopností se ve 2/3 zemí OECD snižuje. Většina žáků a studentů se raději pustí do úklidu, než by spočítala matematickou úlohu. Vize projektu je vytvořit učební pomůcku pro výuku matematiky pro žáky i učitele. Techambition nabízí individuální program, který dokáže díky automatické analýze dat rozpoznat osobní potřeby žáka a přizpůsobit mu výukový plán. Zároveň přináší učitelům cennou zpětnou vazbu a vodítko, na co se zaměřit, kde mají žáci slabší místa. Aplikace také nabízí interaktivní nástroje pro lepší vysvětlení látky.

www.techambition.com

Účastníci českého kola

Z přihlášených 27 projektů se do českého ringu dostaly následující startupy:

MOB-Bars

MOB-Bars s.r.o. vzešel z inkubátoru ČVUT InQbay. Zaměřuje se na vývoj, výrobu a prodej mobilních betonových zábran. Univerzální modulární systém těchto zábran, s balistickou klasifikací FB4 podle EN 1522, je vhodný pro využití policií či bezpečnostními složkami ve městech, při demonstracích, nepokojích a dalších situacích, které nyní řada evropských měst prožívá. Systém zábran postaví snadno pouze dva lidé.

http://mob-bars.com/

MyStay

MyStay App je mobilní aplikace, která propojuje hotely a jejich hosty na cestách a umožňuje jejich vzájemnou komunikaci. Navyšuje hotelům příjem a vylepšuje hodnocení, umožňuje jim zdokonalovat a personalizovat svůj servis. Hosté zase mohou provést svůj check-in mobilem, mohou si pomocí mobilu otevřít pokoj, chatovat s recepcí, objednat a hodnotit hotelové služby, využít offline mapy atd.

www.mystay.cz

TOGlic

TOGlic nabízí výukové aktivity pro týmovou spolupráci ve třídě a rozvoj komunikačních dovedností dětí. Vznikl na základě praktických zkušeností učitelů z reálných vyučovacích hodin. Jedná se o unikátní software – pomůcku učitele, která rozvíjí vzájemnou komunikaci a fyzickou spolupráci mezi žáky a využívá při tom libovolný hardware, který je ve třídě k dispozici. Soubor 15 zajímavých výukových aktivit umožní procvičit učivo v hodině atraktivní formou, žáci budou nadšení a učitelé ocení dobrý pocit z vydařené hodiny.

https://www.toglic.com 

Virgla

Virgla je mobilní marketingová platforma, která pracuje s „kontextovou“ distribucí obsahu odměňováním za interakci se značkou a věrnostními programy. Virgla spojuje svoje uživatele s jejich nejoblíbenějšími značkami, tématy a akcemi. Slibuje značkám vytvoření aplikací s pokročilými funkcemi v řádu několika dnů.

https://virgla.com/

Locaid.me

Locaid.me je systém mobilní aplikace a zařízení, který detekuje a v reálném čase mapuje krizové situace, např. požár, střelbu apod. Uživatelé jsou přes mobilní aplikaci upozorněni a navigováni k bodům zájmu, jako je lékárnička, východ, hasicí přístroj atd. Na základě polohy uživatele se generuje cesta tak, aby se vyhnul nebezpečným zónám.

http://locaid.me/

Více o Týdnu podnikání:

Týden podnikání, neboli Global Entrepreneurship Week, je největší světovou událostí věnovanou podpoře podnikání. V Česku proběhne letos počtvrté ve dnech 14. – 20. listopadu a pořádá přes 130 událostí po celé republice. Pořádá ji více než 160 zemí světa za podpory řady významných osobností jako jsou Barack Obama, princ Charles nebo Hillary Clintonová. Cílem je oslavit podnikání a podnikatele, pomoci jim k dalšímu rozvoji, motivovat k podnikání další lidi a přispět tak k růstu globální ekonomiky. Pro ČR je pořadatelskou institucí ELAI (European Leadership & Academic Institute).

Týden podnikání (www.tydenpodnikani2016.cz, http://genglobal.org/gew) je prestižní událostí, kterou v České republice pořádá European Leadership & Academic Institute (ELAI) ve spolupráci s dalšími organizacemi a pod záštitou předsedy Vlády ČR, Bohuslava Sobotky, ministra průmyslu a obchodu, Jana Mládka, ministryně práce a sociálních věcí, Michaely Marksové, primátorky hlavního města Prahy, Adriany Krnáčové, velvyslankyně britské ambasády v Praze, Jan Thompsonové a rektora ČVUT, Petra Konvalinky. Komerčními partnery jsou: Innogy (hlavní partner), Erste Corporate Banking a Hewlett Packard (gold partneři), Vodafone, E.ON, Amway, Chytilová a spol., Evropská unie a Franchizing.cz (silver partneři).